Bolu'da zehirlenme vakası! 3 çocuk yoğun bakımda: Zehirlenmenin nedeni sel mi?

Bolu'nun Yuva köyünde, zehirlenme şüphesi sonrasında hastaneye götürülenlerin sayısı artıyor. 63 kişiden 31'i hastaneden taburcu olurken, büyük bölümü çocuk olmak üzere 32 kişinin tedavisi sürüyor. Ankara'da tedavi altında olan 6 çocuk hastanın 3’ü yoğun bakımda. Şebekeye karışan sel sularının zehirlenmeye yol açtığı ihtimali inceleniyor.

GÜNDEM 20.07.2022, 15:03 20.07.2022, 15:09
Bolu'da zehirlenme vakası! 3 çocuk yoğun bakımda: Zehirlenmenin nedeni sel mi?

Bolu'nun Yuva köyünde zehirlenme şüphesi sonrasında tedaviye alınanların sayısı artıyor. 

Hastaneye sevk edilen 63 kişiden 31'i taburcu oldu. 

32 kişinin tedavisi devam ediyor

Bolu ve Bolu dışına sevk edilen büyük bölümü çocuk olmak üzere 32 kişinin tedavisi ise sürüyor.

Tedavisi süren hastalara yönelik Ankara Üniversitesi Cebeci Hastanesi'nden bir açıklama geldi.

Açıklamada, "Bolu'daki kanlı ishal ve söz konusu ishal ile bağlantılı böbrek yetmezliği şikayetiyle başvuran 6 hasta takip edilmektedir" sözlerine yer verildi. 16 Temmuz Cumartesi günü ilk hastanın geldiği kaydedildi. 

Hastaların yaşlarının 3-15 arasında değiştiği aktarılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"3 hasta yoğun bakımda, 3 hasta ise çocuk nefroloji servisinde takip edilmektedir. 5 hastanın diyalize ihtiyacı olduğu belirlenmiştir. Bu klinik tablonun sebebine ilişkin araştırmalar sürmektedir." 

İncelemeler devam ediyor

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü de çalışmalarını sürdürüyor. Köyün içme suyu deposundan örnekler alındı. Alınan bu örnekler, Ankara'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı laboratuvarına sevk edildi. Numunelerin incelemesi devam ediyor.

İnceleme başlatan Sağlık Bakanlığı, kente bir uzman heyet gönderdi. Hastalığa neyin yol açtığı inceleniyor. Kurban atıklarının depoya karıştığı öne sürülmüştü.  Fakat ilk incelemelerde depoda herhangi bir kurban atığına rastlanmadı.

Araştırılan diğer olasılık ise sel sularının içme suyu şebekesine karışmasıydı. Bu hafta içinde incelemelerin tamamlanması bekleniyor. 

Diğer yandan zehirlenmelerin kaynağı olduğu tahmin edilen su deposundan alınan örnekler inceleniyor. Öte yandan söz konusu depo boşaltılarak temizlik yapıldı.

Yorumlar (0)