Bolu Belediye Başkanı: Mültecilerden 10 kat fazla su ücreti alınacak

Bolu Belediye Başkanı Özcan, ilde ikamet eden yabancı uyruklu kişilerin katı atık vergisi ve su faturası ücretlerine 10 kat zam uygulanacağını duyurdu. Özcan, "Arkadaş, yardımı kesiyoruz, gitmiyorlar. İş yeri ruhsatı vermiyoruz, gitmiyorlar. Biz yeni tedbirler almaya karar verdik." dedi.

GÜNDEM 26.07.2021, 18:41 27.07.2021, 01:04
Bolu Belediye Başkanı: Mültecilerden 10 kat fazla su ücreti alınacak

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, belediyenin toplantı salonunda önemli açıklamalar yaptı. Göreve geldikten hemen sonra mültecilere belediye bütçesinden yardımı kesmesiyle tepki çeken Özcan, kentte ikamet eden yabancı uyruklu kişilerin katı atık vergisi ve su faturası ücretlerine 10 kat zam uygulayacaklarını duyurdu.

"Ne yaparsak yapalım gitmiyorlar"

Özcan, yardımı kesmelerine karşın yabancı uyruklu kişilerin kentten gitmediğini dile getirerek, "Arkadaş, yardımı kesiyoruz, gitmiyorlar. İş yeri ruhsatı vermiyoruz, gitmiyorlar. Biz yeni tedbirler almaya karar verdik. Önümüzdeki hafta belediyemizde toplantı yapılacak. Yabancı uyruklu abonelerimizin su fiyatlarına, katı atık ücretlerine başta olmak kaydıyla bazı ücretlerde 10 kat zam uygulayacağız. Türk vatandaşıyla yabancı uyruklu kişiler aynı fiyattan suyu kullanamayacak. 10 kat katı atık vergisine, 10 kat su ücretine zam uygulayacağız." sözlerini sarf etti.

"Bu misafirlik çok uzadı"

Yabancı uyruklu kişilerin kentten gitmelerini istediklerini ifade eden Özcan, şöyle devam etti:

"Bunu neden yapıyoruz? Onların gitmesini istiyoruz. Bu misafirlik çok uzadı. Benim elimde yetki yok ki zor kullanarak, zabıtayla kentin dışına bırakıp koyayım. Bir ara hudutlar açıldığında biz otobüsleri ücretsiz yapıp insan gönderdik. Şimdi de göndermeye hazırız. Gönderelim gitsinler."

"Bana 'faşist' diyecekler, umurumda değil"

Zammın tüm yabancı uyruklu kişileri kapsayacağını belirten Özcan, haftaya yapılacak olan toplantıda bu kararı alacaklarını söyleyerek, "Tüm yabancı uyruklu kişilere bu zammı uygulayacağız. Gidip dava açsınlar. Ben hukukçuyum. Aldığım kararın sebebini de gerekçesini de söylüyorum. Kimseden bir şey sakladığım yok. Biliyorum ki bu açıklamalarımın ardından müfettişler gelecek. Biliyorum ki bu açıklamalarımın ardından birileri hakkımda suç duyurusunda bulunacak. Yine birileri çıkıp insan haklarından bahsedecek, bana 'faşist' diyecek. Bunların hiçbiri umurumda değil." şeklinde konuştu.

Yorumlar (1)
Sabit Öz 3 yıl önce
Bence her bütün belediyeler bu kararı almalı