Boğaziçi Üniversitesi'nde Kabe fotoğrafını yere seren 4 kişiden 2'si tutuklandı

Savcılık tarafından ifadeleri alınan 4 şüpheli şahıstan 2'si, 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve açıkça aşağılama' suçlamasıyla tutuklanırken, 2 kişi ise adli kontrol koşuluyla serbest bırakıldı.

GÜNDEM 31.01.2021, 00:13 31.01.2021, 13:43
Boğaziçi Üniversitesi'nde Kabe fotoğrafını yere seren 4 kişiden 2'si tutuklandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Boğaziçi Üniversitesi önünde Kabe görselinin yere serilmesine dair, 'halkın bir kesiminin inandığı dini değerleri açıkça aşağılamak' suçundan resen başlatılan soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan S.C.U., S.N.B., D.D. ve H.K.'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Şüpheli şahıslar, Bayrampaşa Devlet Hastanesi'nde gerçekleştirilen sağlık kontrolünün akabinde Çağlayan Adliyesi'ne nakledildi.

Soruşturma savcılığı tarafından ifadeleri alınan şüpheli şahıslardan 2'si, 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve açıkça aşağılama' suçundan tutuklanması, 2'si ise 'konutunu terk etmeme' biçiminde adli kontrol önlemi uygulanması istemiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

2 şahıs tutuklandı

Nöbetçi sulh ceza hakimliği, şüphelilerden 2'sinin 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve açıkça aşağılama' suçundan dolayı tutuklanmasına, 2'sinin ise 'konutu terk etmeme' biçiminde adli kontrol önlemi uygulanarak serbest bırakılmasında karar kıldı.

Diğer yandan, söz konusu olay ile ilgili 2 şüpheli şahsın daha yakalanmasına yönelik faaliyetlerin sürdüğü öğrenildi.

Yorumlar (0)