Boğaziçi Üniversitesi'nde gözaltına alınanlardan 2'si tutuklandı

İstanbul Valiliği, pazartesi günü Boğaziçi Üniversitesi rektörlük binası önünde eylem yapan ve Rektör’ün makam aracı üzerine çıkan toplam 10 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Öğrencilerden 2'si tutuklandı.

GÜNDEM 06.10.2021, 09:30 06.10.2021, 22:15
Boğaziçi Üniversitesi'nde gözaltına alınanlardan 2'si tutuklandı

4 Ekim 2021 Pazartesi günü Boğaziçi Üniversitesi’nde bir grup öğrenci, rektörlük binası önünde çeşitli şekillerde eylemler düzenlemiş ve bir öğrenci de Rektör Prof. Dr. Naci İnci’nin makam aracı üzerine çıkmıştı. İstanbul Valiliği, bu eylemleri yapan toplamda 10 öğrencinin gözaltına alındığını açıkladı. Öğrencilerden 2'si tutuklandı. 



60 kişilik eylemci grubundan 10 kişi gözaltında 

İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklama şu şekildeydi: “4 Ekim 2021 Pazartesi günü Boğaziçi Üniversitesi rektörlük binası önünde toplanan yaklaşık 60 kişi, sloganlar atmış ve Rektör Prof. Dr. Naci İnci’nin makam aracının önünü kesmiştir. Bir kişinin makam aracının üzerine çıktığının görüldüğü olaylar hakkında İl Emniyet Müdürlüğümüz tarafından yapılan çalışmalarda aracın üzerine çıkan 1 kişi, eylemlere katılan 6 kişi ve görevli personele mukavemette bulunan 3 kişi olmak üzere toplamda 10 kişi Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla gözaltına alınmıştır. Olayla ilgili soruşturma devam etmektedir.” 

Yorumlar (0)