Boğaziçi Üniversitesi eylemi: 16 gözaltı!

Boğaziçi Üniversitesi önünde düzenlenen ve terör örgütü DHKP-C'nin sözde marşı eşliğinde halayların çekildiği, "katil polis" sloganlarının atılıp polise saldırıldığı gösteri ile ilgili 16 kişiye gözaltı uygulandı.

GÜNDEM 05.01.2021, 10:20
Boğaziçi Üniversitesi eylemi: 16 gözaltı!

Boğaziçi Üniversitesine Melih Bulu'nun rektör olarak atanması sonrası gerçekleştirilen basın açıklaması ve protestolar esnasında "görevli memura mukavemet" ve "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na (2911 sayılı kanun) muhalefet" suçlarını gerçekleştirdikleri gerekçesiyle 28 kişi hakkında gözaltı kararı verildi, 28 şüpheliden 16'sı ise yakalanarak gözaltına alındı. 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, dün saat 14.00'te İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde bulunan Boğaziçi Üniversitesi'nin Güney Kampüsü Ana Giriş Kapısı'nın önünde basın açıklaması yapan ve ardından protesto gösterisi düzenleyenlerden "görevli memura mukavemet" ve "2911 sayılı Kanun'a (toplantı ve gösteri yürüyüşü) muhalefet" suçlarını işledikleri belirlenen 28 zanlının yakalanması için operasyon düzenlendiği bildirildi.

"Boğaziçi Üniversitesinde kayyum rektör istemiyoruz" başlıklı basın açıklaması sonrası çıkan olaylarla ilgili olarak 13 ilçede 24 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendiğini açıklayan İstanbul Emniyet Müdürlüğü, bu adreslerde aranan 28 kişiden 16'sının bulunup gözaltına alındığını duyurdu.

Yakalanan zanlıların İstanbul Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin devam ettiği, firari durumdaki 12 şüphelinin de yakalanmasına için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Yorumlar (0)