Boğaziçi Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Naci İnci kimdir? 

Cumhurbaşkanı kararnamesi kapsamında Prof. Dr. Melih Bulu, dün gece saatlerinde Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğü görevinden alındı. Rektörün yerine ise vekaleten Prof. Dr. Mehmet Naci İnci atandı. İnci, 2 Ağustos 2021 tarihine kadar devam edecek olan rektör adaylığı başvuruları boyunca görevde kalacak. 

GÜNDEM 15.07.2021, 12:45 16.07.2021, 09:54
Boğaziçi Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Naci İnci kimdir? 

Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğü görevinden alınan Prof. Dr. Melih Bulu yerine bu öğle saatlerinde Prof. Dr. Mehmet Naci İnci getirildi. 2 Ağustos 2021 tarihine kadar vekil rektörlük görevini sürdürecek olan İnci, başarılı kariyeri ile dikkat çekiyor.

Prof. Dr. Mehmet Naci İnci kimdir? 

Prof. Dr. Mehmet Naci İnci, 1987 senesinde Marmara Üniversitesi Fizik Bölümü’nde lisans mezuniyetini tamamlamış ve ardından 1992 senesinde İngiltere’deki Heriot-Watt Üniversitesi’nde, fiber optik sensörler alanında doktora derecesi almaya hak kazanmıştır. 1993-1994 senelerinde Stanford Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü’nde optik haberleşme alanındaki doktora sonrası çalışmalarına başlayan İnci, 1994 senesinde Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü’nde yardımcı doçent oldu. 



Sabancı Üniversitesi’ne katkıları büyük 

1996’da aynı üniversitede doçentliğe yükselen vekil rektör, 1998-99 senelerinde fiber optik sensörlerin endüstriyel uygulamaları üzerine Japonya Gunma Üniversitesi’nde konuk araştırmacı olarak yer çalıştı. 1999-2005 seneleri arasında ise Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nde öğretim üyeliği yaptı. Burada, üniversitenin araştırma laboratuvarlarının ve bazı lisans ile lisansüstü programlarının kurulmasında rol aldı. 

Yurt dışında pek çok üniversitede çalıştı 

2005 senesinde Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü’nde profesör olan ve 2014-2018 seneleri arasında bölümün başkanlığını yapan Mehmet Naci İnci, Almanya Stuttgart Üniversitesi’nde, Japonya Gunma Üniversitesi’nde, İngiltere Heriot Watt Üniversitesi’nde ve Norveç Teknik Üniversitesi’nde konuk profesör olarak çalıştı. 

Profesör Doktor İnci, şu anda fiber optik, optik sensörler, nano partiküller ve uygulamalar fiziği, kuantum optiği ve bilişimi, kuantum kriptografisi gibi konular üzerinde çalışmalar ve araştırmalar yürütüyor. Ayrıca kendisinin üniversite-sanayi arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi konusunda sağladığı katkılar sebebiyle de iki adet uluslararası patenti bulunuyor. 

Yorumlar (0)