Boğaziçi protestolarında yeni gelişme!

Boğaziçi Üniversitesi'nde rektör atama bahanesiyle Kadıköy, Sarıyer ve Beşiktaş'ta düzenlenen protesto gösterilerinde gözaltına alınan 105 şüpheliden 76'sı işlemlerin ardından salıverildi, 29 zanlının işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

GÜNDEM 03.02.2021, 10:52 03.02.2021, 17:55
Boğaziçi protestolarında yeni gelişme!

Salı günü bazı grup ve STK'ların sosyal medyadan Kadıköy İskele Meydanı'nda toplanma çağrıları yaptığı ve akşam üzeri bir grup protestocunun toplandığının tespit edildiğini hatırlatan İstanbul Valiliği, alanda toplananlara, Kadıköy Kaymakamlığı tarafından toplum sağlığının korunması ve Covid-19 salgınının yayılmasının engellenmesi çabalarına olumsuz yansıyacak her türlü toplanmanın yasaklandığının hatırlatıldığını ve dağılmalarının istendiğini bildirdi.

Yapılan uyarılara karşın alandan ayrılmayıp güvenlik güçlerine mukavemet gösteren kişilere müdahale getildiğini belirten İstanbul Valiliği, Rıhtım Meydanı'ndan caddelere ve ara sokaklara dağılan protestocuların, emniyet araçlarına ve çevreye saldırarak zarar verdiklerinin saptandığını kaydetti.

İstanbul Valiliğinin açıklamasında şöyle denildi:

"Kadıköy'de gerçekleştirilen yasadışı toplanma sırasında yakalanan 94 zanlının 29’u hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı emriyle gözaltı uygulanmış, ifadeleri alınan 65 kişi serbest bırakılmıştır. Sarıyer ve Beşiktaş ilçelerinde toplanan ve tüm uyarılara direnerek polise mukavemet gösteren 11 zanlıya, Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla gözaltı uygulanmış ve haklarında idari yaptırım kararı uygulandıktan sonra salıverilmiştir. Gözaltındaki 29 zanlının işlemleri sürmektedir."

Ev hapsi

Pazartesi günü Boğaziçi Üniversitesi'nde düzenlenen eylemlerde gözaltı uygulandıktan sonra 2. Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan A.D.A, A.Ö, E.D.A, G.T, H.S, H.Y,  M.H, R.D, R.Ö, U.B.Ç. ve V.Ç.A'ya adli kontrol şartıyla ev hapsi tedbiri uygulandı.

Yorumlar (0)