Boğaziçi'nde protesto: Çok sayıda kişiye gözaltı

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki eylemin ardından tutuklananlar için bir grup öğrenci, kurum önünde izinsiz gösteri yapmak istedi. Öğrencilere müdahalede bulunan polis, çok sayıda eylemciyi gözaltına aldı.

GÜNDEM 07.10.2021, 18:53 08.10.2021, 15:30
Boğaziçi'nde protesto: Çok sayıda kişiye gözaltı

Üniversite önünde eylem yapan ve Rektör Prof. Dr. Naci İnci'nin makam aracının üstüne çıkan bir şahsın da aralarında bulunduğu 10 kişi, dün gözaltına alınmıştı.

2 kişi tutuklanmıştı

Gözaltına alınan şahıslardan 3'ü polis merkezindeki işlemlerinin tamamlanmasının akabinde serbest bırakılmış, 7'si ise İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edilmişti. Şüphelilerden 4'ü savcılık tarafından serbest bırakılırken, 3'ü tutuklama istemiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilmişti. Hakimliğe çıkarılan 3 şüpheli şahıstan 2'si tutuklanırken, 1'i adli kontrol koşuluyla serbest bırakılmıştı. 

14 kişi gözaltında

Söz konusu tutuklamaları protesto etmek isteyen bir grup öğrenci, bugün izinsiz gösteri yapmak istedi. Eylem yapmak isteyen öğrencilere emniyet mensupları müdahalede bulundu. 

İstanbul Valiliği, polisin çağrısına mukavemette bulunarak karşılık veren 14 şüphelinin yakalanarak gözaltına alındığını duyurdu.

Yorumlar (0)