Boğaziçi manipülasyonları bitmiyor!

Boğaziçi Üniversitesi olaylarını farklı noktaya getirmek için üretilen manipülasyon, dezenformasyon, misenformasyon ve tezviratların ardı arkası kesilmiyor. Akıllara zarar son iddia, Rektörlük tarafından yalanlandı.

GÜNDEM 08.02.2021, 11:07 09.02.2021, 09:42
Boğaziçi manipülasyonları bitmiyor!

"Aşağıdan gidin" sözünü "Aşağı bak" olarak yansıtıp "Aşağı bakmayacağız" diye sloganlaştıran, "Mesele rektör değil sen hâlâ anlamadın mı?" pankartları açan, göstericilerin öldüresiye darp ettikleri iki vatandaşla ilgili "Polis iki göstericiyi bu hâle getirdi" propagandası üreten, gözaltına alınan yüzlerce göstericiden büyük bölümü örgüt mensubu ve çok az kısmı kendi öğrencisi çıkan Boğaziçi Üniversitesi ile ilgili akla hayale gelmeyecek yalanlar üretilmeye devam ediliyor.

Son olarak "Boğaziçi Üniversitesi'nin mevcut kampüslerinin şehrin dört bir tarafına dağıtılacağı" gibi akıllara zarar bir iddia ortaya atıldı. İddianın sosyal medyada köpürtülmesi üzerine açıklama geldi.

Rektörlük açıklama yaptı

Yazılı açıklama yapan Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü, üniversitenin 6 kampüs (Kuzey, Güney, Hisar, Uçaksavar, Kilyos, Kandilli), ek bina ve tesis alanlarıyla (Arnavutköy, Tarsus, İznik) toplam 1 milyon 816 bin 45 metrekarelik kampüs alanında faaliyetlerine devam ettiğini vurguladı.

"Boğaziçi Üniversitesi'nin mevcut kampüs alanlarından taşınıp farklı semtlere dağıtılmak suretiyle yeni kampüslere yerleşeceği" şeklindeki iddiaların tamamen asılsız olduğunun altı çizilen açıklamada, bilakis, yeni kurulan iki fakülte dâhil olmak üzere, mevcut kampüsler içinde yapılacak inşaat ve düzenlemelerle eğitim-öğretim-araştırma-bilim faaliyetlerinin kesintiye uğramadan devam edeceği kaydedildi.

Yorumlar (0)