Boğaziçi davasında istenen cezalar belli oldu

Boğaziçi Üniversitesinde izinsiz olarak gösteriye iştirak ederek Rektör Prof. Dr. Naci İnci'nin otomobiline zarar verdikleri iddia edilen 14 sanığın, 'kişiyi özgürlüğünden yoksun bırakma', 'görevi icra ettirmemek için direnme' ve 'kanun dışı gösteri veyahut toplantı yürüyüşlerinde zor kullanma ve ihtara karşın dağılmamak için direnme' suçlarından 23 sene altışar aya değin hapisle cezalandırılmaları istendi.

GÜNDEM 30.01.2023, 19:51 31.01.2023, 16:57
Boğaziçi davasında istenen cezalar belli oldu

İstanbul 22'inci Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, müştekilerden bazılarının avukatları salonda hazır bulundu. Tutuksuz olarak yargılanan sanıkların avukatları ise mazeretlerini bildirerek duruşmaya iştirak etmedi.

Duruşmada esasa ilişkin mütalaasını duyuran cumhuriyet savcısı, sanıkların 4 Ekim 2020 tarihinde Boğaziçi Üniversitesi Rektörü İnci'nin makam otomobilinin önüne geçerek İnci ve şoförü Şenol Aydın'ın çıkışını engellediklerini dile getirdi.

Sanıkların kendilerine müdahalede bulunan güvenlik personellerinin görevlerini yapmasını da engelledikleri kaydedilen mütalaada, bütün sanıkların, 'kişiyi özgürlüğünden yoksun bırakma', 'görevi icra ettirmemek için direnme' ve 'kanun dışı gösteri veyahut toplantı yürüyüşlerinde zor kullanma ve ihtara karşın dağılmamak için direnme' suçlarından 23 sene altışar aya değin hapisle cezalandırılmaları istendi.

Ara kararını bildiren mahkeme, taraflara karşı savunma yapmaları amacıyla süre vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.



İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, bahse konu tarihte yapılan izinsiz gösteri esnasında bir grubun İnci'nin makam arabasının önünü kesmesi, bir şahsın da aracın üzerine çıkması üzerine tahkikat başlatıldığı aktarılıyor.

Güvenlik personelleri ile arbede yaşayan gruptakilerin tüm uyarılara karşın dağılmadığının belirtildiği iddianamede, 14 sanığın 'kişiyi özgürlüğünden yoksun bırakma', 'yürüyüş ve toplantılara iştirak ederek ihtara karşın dağılmama', 'ulaşım araçlarını alıkoyma veyahut kaçırma' ve 'görevi icra ettirmemek için direnme' suçlarından beş sene üçer aydan, 25 sene altışar aya değin hapisle cezalandırılmaları talep ediliyor.

Yorumlar (0)