Boeing'den "Pegasus uçağı" açıklaması

Boeing, Pegasus'un Sabiha Gökçen Havalimanda pistten çıkan uçağıyla ilgili araştırmaya destek vermeye hazır olduğunu duyurdu.

GÜNDEM 06.02.2020, 14:25
Boeing'den "Pegasus uçağı" açıklaması

Boeing teknik ekibinin, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda pistten çıkan Pegasus Havayolları'na ait uçakla ilgili kaza araştırmalarına destek vermeye hazır olduğu duyuruldu.

Boeing yetkililerinden yapılan açıklamada, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda pistten çıkan Pegasus Havayolları'nın PC-2193 sefer sayılı Boeing 737-800 tipi yolcu uçağıyla ilişkin İstanbul'dan gelen haberlerin, şirkette de üzüntüye neden olduğu belirtildi.

UEİM (Türkiye Ulaşım Emniyeti İnceleme Merkezi) uzmanlarının pistten çıkan Pegasus Havayolları'nın PC-2193 sefer sayılı Boeing 737-800 tipi yolcu uçağıyla ilgili araştırmayı yürüttüğünü anımsatan yetkililer, Amerika Birleşik Devletleri'nin yetkili temsilcisi Ulusal Taşımacılık Güvenliği Kurulunun talebi ve yönlendirmesi doğrultusunda Boeing teknik ekibinin de kaza araştırmalarına destek vermek üzere Türkiye'de hazır bulunacağını kaydetti.

Kazada yaşamını yitirenlerin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifa dileğinde bulunan yetkililer, "Müşterimiz olan hava yolu şirketiyle (Pegasus) yakın temas içindeyiz ve onlara mümkün olan her türlü desteği vermeye hazırız." dedi.

Yorumlar (0)