Milas yanıyor: 5 mahalle boşaltıldı

Muğla'ya bağlı Milas ilçesinde yangının sıçradığı Bozalan, Çökertme, Türkevleri, Fesleğen ve Gökbel mahalleleri tahliye edildi. Alevler, Bodrum'un Mazı Mahallesi’ne de sıçradı.

GÜNDEM 02.08.2021, 00:20 02.08.2021, 01:43
Milas yanıyor: 5 mahalle boşaltıldı

Muğla'ya bağlı Milas ilçesinde ormanlık bölgede çıkan ve yerleşim yerlerine sıçrayan yangın, kontrol altına alınmaya çalışılıyor.



5 mahalleye sıçradı

Muğla'ya bağlı Milas ilçesinde yangının sıçradığı Bozalan, Çökertme, Türkevleri, Fesleğen ve Gökbel mahalleleri tahliye edildi. 

Beyciler Mahallesi'ndeki ormanlık bölgede başlayan yangın, şiddetli rüzgarın da etkisiyle kısa süre içinde yayıldı.

Alevler, Bozalan, Çökertme, Türkevleri, Fesleğen ve Gökbel mahallelerine sıçradı.

Kolluk kuvvetleri, mahallelerin tahliyesini sağladı.

Bazı yurttaşların, hayvanlarını da kurtarmaya çalıştığı görüldü.



Termik santral tehlike altında

Çökertme Mahallesi alevlere teslim oldu. Bir anda mahallenin çevresini saran alevler yurttaşlara korku dolu anlar yaşatırken, alevlerin bölgedeki termik santrale ulaşmaması için yoğun çaba sarf ediliyor. 
 



Bodrum'a da sıçradı

Dün Muğla’nın Milas ilçesi Beyciler Mahallesi’nde başlayan yangın etkisini arttırırken, alevler Bodrum'un Mazı Mahallesi’ne sıçradı. Bütün gece etkisini sürdüren yangın, mahallede bulunan yerleşim yerlerini tehdit etmeye başladı. Yangının şiddetlenmesi ve dumanların etrafı sarması sebebiyle mahalle sakinlerinin çeşitli yollarla tahliyesine başlandı. Seferberlik ilan edilen alanda lüks yatların botları, balıkçı ve günübirlik geziı tekneleriyle vatandaşların güvenli bölgelere tahliyesi sürüyor. Mazı Mahallesi ormanlık bölgede etkili olan yangının, rüzgarın yön değiştirmesi ile birlikte etraftaki evlere sıçradığı belirlendi. Mahalle sakinleri, yanan bazı evleri kendi çabalarıyla söndürmek için uğraşıyor.

Mazı Mahallesi’ni tehdit eden yangının çıktığı bölgeye gelen Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ile birlikte Başkan Yardımcıları Tayfun Yılmaz ve Hüseyin Tutkun, söndürme çalışmalarını bölgede inceliyorlar. AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen söndürme çalışmalarına yardımcı olurken, tahliyelerin gerçekleşmesine de destek oluyor. 

Ekiplerin, bölgedeki alevlerle mücadelesi devam ediyor.











































Yorumlar (0)