BM: Türkiye, Suriyeliler için iki bakımdan çok kilit!

Birleşmiş Milletler'den (BM), Türkiye'nin Suriye'de iki bakımdan kilit oyuncu olduğuna ilişkin bir açıklama geldi.

GÜNDEM 28.06.2020, 16:06
BM: Türkiye, Suriyeliler için iki bakımdan çok kilit!

Birleşmiş Milletler'den (BM) Jens Laerke, Suriye'de yönelik yardım faaliyetlerine ve bölgedeki insani krize ilişkin açıklamada bulundu.

Laerke, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) Suriye ekonomisine ciddi bir darbe indirdiğini vurgulayarak, ülkede gıda fiyatlarının tavan yaptığını ve insanların artık herhangi bir birikime sahip olmadıklarını, her geçen gün daha çok insanın açlık ile mücadele ettiğini söyledi. 

Türkiye'nin uzun zamandır mültecilere muhteşem bir şekilde bir ev sahipliği yaptığını aktaran Laerke, Suriye'de barınağa ve korunmaya gereksinim duyan milyonlarca insanın Türkiye'ye sığındığını kaydetti. 

Laerke, Belçika'nın başkenti Brüksel'de gerçekleştirilecek toplantıda fon sağlanacağını ve Türkiye gibi ülkelere sığınan Suriyelilere bu fon ile katkıda bulunulacağını duyurdu. 

İdlib'de tüm sıkıntıların ateşkes ile çözüme kavuşturulamadığını, bölgede bulunan 2,8 milyon insanın Birleşmiş Milletler'in (BM) katkısına gereksinim duyduğunu kaydeden Laerke, bu insanlara yardım götürebilme konusunda Türkiye'nin önemli bir oyuncu olduğunu söyledi.

Laerke, Türkiye'den günlük olarak yardım operasyonları gerçekleştirdiklerini aktararak, söz konusu yardımlarda geçen ay rekor elde ettiklerini ve 1800 TIR'ın Türkiye'den geçerek İdlib'de bulunan sivillere yardım ulaştırdığını belirtti. 

Türkiye'nin orada iki bakımdan kilit oyuncu olduğuna dikkat çeken Laerke, Türkiye'nin dünya genelinde en fazla Suriyeliyi ağırlayan ülke konumunda bulunduğunu ve Suriye'de çatışmanın hâkim olduğu yerlere insani yardım götürülebilmesi için önemli bir ülke olduğunu ifade etti. 

Yorumlar (0)