BM'den Türkiye'ye çağrı!

BM'den Türkiye'ye, Suriye'nin kuzeydoğusu için sivillerin korunması ve itidal çağrısı geldi.

GÜNDEM 07.10.2019, 21:24 07.10.2019, 22:19
BM'den Türkiye'ye çağrı!

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusuna yönelik olası harekatına ilişkin "sivillerin ve sivil altyapının korunması, engelsiz insani erişimin sağlanması ve tüm taraflara maksimum itidal göstermesi" çağrısı yaptı.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın brifinginde, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusuna yönelik olası harekatına ilişkin açıklamalarda bulundu.

İlgili taraflarla iletişim hâlinde olduklarını ifade eden Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in özellikle de olası gerginliğin sivillere yönelik tehdit teşkil etmesinden endişe duyduğunu belirtti. 

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, olası bir operasyon durumunda ''sivillerin ve sivil altyapının korunması, engelsiz insani erişimin sağlanması ve tüm taraflara maksimum itidal göstermesi'' çağrısında bulundu.

Suriye'de olası herhangi bir değişikliğin yerinden edilmelere sebep olmaması ve serbest dolaşımın engellememesi gerektiğini belirten Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, acil durumlara karşı ise hazır olduklarının altını çizdi.

Güvenli bölge oluşturulmasına ilişkin Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, bu durumun insanların sığınma talebinde bulunma haklarını etkilememesi ve geri dönüşlerin ''güvenli, gönüllü ve onurlu'' bir şekilde olması gerektiğini ifade etti.

Suriye'deki krizin askeri yollarla çözülemeyeceğini kaydeden Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, siyasi çözüm çağrısını tekrarladı.

Yorumlar (0)