Bitlis’te sağlıkçıların yaşlıları evlerinde aşılamak için zorlu yolculuğu...

Koronavirüsle mücadele aşı çalışmaları sürerken, Bitlis’te sağlık ekipleri yaşlı gruptakileri aşılamak için karla kaplı dağ yollarını aşıyor. Sırtlarında 30 kilogramlık acil durum çantasıyla engelleri aşan çalışanlar bakanlığın prosedürüne uygun şekilde aşılama çalışmalarını gerçekleştiriyor.

GÜNDEM 22.01.2021, 20:15 24.01.2021, 09:24
Bitlis’te sağlıkçıların yaşlıları evlerinde aşılamak için zorlu yolculuğu...

Aşılama çalışmaları ülkemizde hızlı ve başarılı bir şekilde sürüyor.

Bir haftalık kısa bir zamanda 1 milyonun üzerinde aşı yapıldı. Sağlık çalışanları sonrası şimdi ise 85 yaşın üstündeki vatandaşlar aşılanmaya başladı.

Bu kapsamda mobil ekiplerce aşılar yaşlı vatandaşların evlerine gidilerek yapılıyor.

Karla kaplı yolları aşarak aşılama yapıyorlar

Bitlis’te İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı 30’u doktor toplam 90 kişilik personelden oluşan bir ekip, karla kapanan yolları aşıp 85 yaşın üstündeki kişilere aşılama gerçekleştirdi.

Bu kapsamda Bitlis merkeze bağlı Yeşilsırt ve Narlıdere köylerine ekipler ulaşarak buradaki 85 yaş ve üstündeki vatandaşların aşısını gerçekleştirdi.

Aşı ekibinde görevli Doktor Mahmut Dalga, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kendilerine gönderilmiş olan günlük aşı listesiyle vatandaşlara öncelikle telefonla ulaştıklarını kaydetti.

“Bu bizim için bir iş değil gönüllülük”

Ekiplerin sabah erken saatlerde sahaya çıktığını kaydeden Dalga şu ifadeleri kullandı:

“Çıktığımız güzergahta ekiplerle aşıların bütününü yapmaya çabalıyoruz. Bu bir iş değil artık gönüllülük esası oluyor. Hemşire, doktor ve tıbbi sekreterle yollara çıkıyoruz. Yalnızca kendi işimizi yapmıyoruz. Öyle bir zaman oluyor kara saplanan arabayı itiyoruz.

Sırtımızda 30 kg ağırlığında acil durum çantasını alarak kilometrelerce yürüdüğümüz oluyor. Birçok zaman köy yollarında kalıyoruz ve biliyoruz ki bu salgını bitirecek olan aşılama. Vatandaşlarımız sağlık çalışanlarımıza bilim insanlarına güvensinler ve sıralarına göre aşılarını yapsınlar. En kısa zamanda bu salgından kurtulalım.”

Yorumlar (0)