Bitlis'te askeri helikopter düştü: 11 şehit

Bitlis'in Tatvan ilçesinde düşen askeri helikopterdeki 11 personel şehit düşerken, 2 personel yaralandı.

GÜNDEM 04.03.2021, 18:30 04.03.2021, 21:51
Bitlis'te askeri helikopter düştü: 11 şehit

Saat 13.55 sularında Bingöl'den kalkış yapan 'Cougar' tipi askeri helikopter, kalkıştan yaklaşık olarak yarım saat sonra Bitlis'e bağlı Tatvan kırsalında henüz tespit edilemeyen bir sebeple düştü.

Haber üzerine olay mahalline çok sayıda güvenlik ve sağlık ekibi sevk edildi.

11 asker şehit düştü

MSB (Milli Savunma Bakanlığı), korkunç kaza ile ilgili açıklamada bulunarak, 11 personelin şehit düştüğünü, 2 personelin ise yaralandığını duyurdu.

"Kaza kırıma uğradığı belirlendi"

Bakanlık tarafından gerçekleştirilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Bingöl'den Bitlis'e bağlı Tatvan ilçesine gitmek üzere bugün saat 13.55 sularında kalkış gerçekleştiren Kara Kuvvetleri Komutanlığımıza ait 'Cougar' tipi bir helikopter ile saat 14.25 sularında iletişim kesilmiştir. Bölgede CN-235 uçağı, İHA ve bir helikopter ile arama faaliyetlerine ivedilikle başlanmıştır. Arama faaliyetleri neticesinde helikopterin kaza kırıma uğradığı belirlenmiştir. Bahse konu elim kaza sonucunda; helikopterde bulunan kahraman silah arkadaşlarımızdan 11'inin şehit düştüğü, 2 kahraman silah arkadaşımızın ise yaralandığı tespit edilmiştir."

"Başımız sağ olsun"

"Yaralı silah arkadaşlarımızın hastaneye sevk edilmelerine yönelik faaliyetler sürmektedir. Hepimizi derin bir üzüntü ve acıya boğan bu elim olayda şehit düşen kahraman silah arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine, yakınlarına, TSK ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz."





Yorumlar (0)