Bitlis'te Eren-11 operasyonundan acı haber: Şehidimiz var

Bitlis Valiliği’nin yaptığı açıklamada Bitlis'te gerçekleştirilen Eren-11 operasyonu kapsamında terör örgütü PKK mensuplarıyla yaşanan çatışmada, 1 güvenlik korucusu ve 1 asker şehit oldu ve 4 asker yaralandı.

GÜNDEM 02.06.2021, 07:19 02.06.2021, 10:49
Bitlis'te Eren-11 operasyonundan acı haber: Şehidimiz var

Eren-11 Şehit J.Asb.Kd.Üçvş. Hakan Toydemir 2021-63' operasyonu kapsamında, Bitlis'in Tatvan ilçesinde Anadere Köyü kırsalında, terör örgütüyle sıcak temas sağlandı.

Şehit sayısı 2'ye yükseldi

Valilikten yapılan açıklamada, Bitlis’teki operasyonda yaşanan çatışmada 1 güvenlik korucusunun şehit olduğu ve 5 askerimizin ise yaralandığı kaydedildi. Açıklamada, yaralı askerlerin Tatvan ilçe Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığı aktarıldı.

Bitlis Valiliği, olaya ilişkin yaptığı açıklamada “Bitlis’te 'Eren-11 Şehit J.Asb.Kd.Üçvş. Hakan Toydemir 2021-63' operasyon faaliyeti sırasında yaşanan çatışmada Bitlis İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı görevli 1 kahraman güvenlik korucusu şehit oldu, 5 jandarma personelimiz yaralanmıştır.” ifadelerini kullandı.

Fakat, hastaneye kaldırılan yaralı askerlerden biri olan Jandarma Teğmen Baki Koçak, hastanede yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Böylece Bitlis'te düzenlenen Eren-11 Şehit J.Asb.Kd.Üçvş. Hakan Toydemir 2021-63 operasyonunda şehit sayısı 2'ye yükseldi.

Çatışmanın ardından çok sayıda güvenlik ekibi ve askeri araç bölgeye sevk edildi ve kaçan teröristlere yönelik hava destekli geniş kapsamlı bir operasyon gerçekleştirildiği bildirildi. 

Yorumlar (0)