Bitlis'te ele geçirildi: 430 kilogram ağırlığında

Bitlis İl Jandarma Komutanlığı personelleri, patlayıcı yapımı için kullanılan, 430 kilogram ağırlığında amonyum nitrat ele geçirdi.

GÜNDEM 21.05.2022, 19:49 22.05.2022, 13:23
Bitlis'te ele geçirildi: 430 kilogram ağırlığında

Edinilen bilgiler doğrultusunda, bir istihbaratı değerlendiren kolluk güçleri, Yukarı Ölek köyü dolaylarındaki Azdinan sırtı kırsalında operasyon yaptı.

Söz konusu operasyonda toprağa gömülü vaziyette 11 adet, 30 litrelik bidonlara konumlandırılmış, EYP (el yapımı patlayıcı) düzeneklerinde kullanmak amacıyla hazırlanmış ve mazotla kuvvetlendirilmiş, 430 kilogram ağırlığında amonyum nitrat bulundu.

Bahse konu patlayıcı maddenin emniyetli bir biçimde imha edildiği kaydedilirken, terörle mücadeledeki operasyonlara bölge halkının da verdiği desteklerle kararlılıkla devam edileceğinin altı çizildi. 

İçişleri'nden açıklama

İçişleri Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bitlis İl Jandarma Komutanlığı tarafından, nokta istihbaratı doğrultusunda, Bitlis kent merkezine bağlı Yukarı Ölek köyü civarındaki Azdinan Sırtı kırsalında 21 Mayıs'ta icra edilen operasyonda, toprağa gömülü halde 11 adetten oluşan 30 litrelik bidonlar halinde EYP düzeneklerinde kullanılmak amacıyla hazırlanmış ve mazot ile kuvvetlendirilmiş olan toplam 430 kilogram ağırlığında amonyum nitrat ele geçirilmiş ve güvenli bir şekilde imhası sağlanmıştır."

Yorumlar (0)