"Bitcoin Safiye" Bursa'da yakalandı

Kılıktan kılığa girerek kendisini "ekonomist-broker" olarak tanıtıp farklı meslek gruplarından 40 kişiyi 600 bitcoin karşılığı yaklaşık 30 milyon lira dolandırdığı gerekçesiyle aranan ve Bitcoin Safiye ismiyle Türkiye gündemine oturan Safiye Gökçe Y. Bursa'da yakalandı.

GÜNDEM 08.11.2019, 09:51 09.11.2019, 09:34
"Bitcoin Safiye" Bursa'da yakalandı

Aydın Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından aranan "Bitcoin Safiye" lakaplı Safiye Gökçe Y., Bursa'da Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Hakkında bulunan "Bilişim Sistemleri Banka ve Kredi Kurumları'nın araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık" suçu nedeniyle aranan Bitcoin Safiye, Bursa polisi tarafından Aydın polisine teslim edildi.

Başörtülü, dekolteli, Anadolulu...

Aydın'da kırk ayrı kılıkla 40 kişiyi dolandıran Bitcoin Safiye'nin 600 bitcoin karşılığı yaklaşık 30 milyon lira dolandırıcılık yaptığı açıklanmıştı.

"Nitelikli dolandırıcılık" suçundan hakkında yakalama kararı çıkarılan Safiye Gökçe Y.'nin polis ve mağdurlar peşindeyken alkollü restoranda eğlendiğini gösteren görüntüler ortaya çıkmıştı. Görüntülerde Safiye Gökçe Y. bu kez de başörtülüydü.

Yorumlar (0)