Birleşmiş Milletler: 4 milyon insan yurdundan olabilir

Ukrayna’da haraketlilik devam ediyor. BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) Sözcüsü Shabia Mantoo yaptığı açıklamada 116 bin insanın komşu ülkelere sığınığını ve durum böyle devam ederse 4 milyon insanın yurdundan olacağını açıkladı.

GÜNDEM 26.02.2022, 17:33
Birleşmiş Milletler: 4 milyon insan yurdundan olabilir

Ukrayna’da yaşanan savaş durumu sivilleri etkilemeye devam ediyor. Birleşmiş Milletler yaptığı açıklamada Ukrayna’da 100 bin sivilin yaşadığı yeri terk etmek zorunda kaldığını açıklardan 116 bin sivilin ise komşu ülkelere sığınığını belirtti. BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) Sözcüsü Shabia Mantoo yaptığı açıklamalarda bulundu.

“4 milyon insan evinden olabilir”

“Uluslararası sınırlardaki hareketlilik devam ediyor. Bölgede durum oldukça değişkenlik gösteriyor ve her saat değişebiliyor. Ülke içinde 100 bin sivil yaşadığı yeri değiştirmek zorunda kaldı. 166 bin sivil ise ülkelerini terk ederek komşu ülkelere sığındılar. Hala birçok insan sınırı geçmek için bekliyor. Polonya ve Macaristan’da uzun kuyruklar oluştuğuna dair raporlar alıyoruz. Durumun daha da ilerlemesi halinde yaklaşık 4 milyon insan yurdundan olabilir.”

“Ülkede kalıp insanlara yardımcı olmaya devam edeceğiz”

“Ukrayna’da çalışmalarımıza devam ediyoruz. Diğer ortaklarla organize bir şekilde çalışarak durum değerlendirmesi yapıyoruz. İnsani yardımlarımızı gerekli olan her durumda gerçekleştirmek için hazır durumdayız. Ülkede birkaç bölgede yardım malzemesi stoklarımız bulunuyordu. Burada kalmaya ve yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaşması için çalışmaya devam edeceğiz.”

Yorumlar (0)