Biri turuncu kategorideydi… 2 PKK’lı terörist öldürüldü

Türk Silahlı Kuvvetleri, Eren Abluka-3 Operasyonu kapsamında 2 PKK’lı teröristi etkisiz hale getirdi. Öldürülen teröristlerden birisinin turuncu kategoride arandığı bildirildi.

GÜNDEM 09.08.2022, 10:06
Biri turuncu kategorideydi… 2 PKK’lı terörist öldürüldü

Batman’da terörle mücadele çalışmalarına devam eden Mehmetçik, önemli bir operasyona daha imza attı. Gerçekleştirilen istihbarat çalışmaları neticesinde Kozluk ilçesine operasyon düzenleyen İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 2 PKK’lı teröristi etkisiz hale getirdi. Öldürülen teröristlerden birinin uzun süredir turuncu kategoride arandığı ortaya çıktı. Hem yurt içi hem de yurt dışında teröre geçit vermeyen TSK, son operasyonla birlikte PKK terör örgütüne bir darbe daha vurmuş oldu. 

İçişleri Bakanlığı’ndan açıklama geldi

Operasyonun ardından bir açıklama yayımlayan İçişleri Bakanlığı, “Eren Abluka-3 Operasyonu çerçevesinde, Batman İl Jandarma Komutanlığı’mız tarafından Kozluk ilçesi Yanıkkaya kırsalında operasyon gerçekleştirilmiştir. J-İHA ve J-SİHA destekli operasyonda jandarma komando timleri ve JÖH ekipleri de yer almıştır. Elde edilen istihbarat bilgileri sonucu gerçekleştirilen operasyon ile birisi turuncu kategoride olmak üzere toplam 2 PKK’lı terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bölgede geniş çaplı faaliyetler devam etmektedir” ifadelerine yer verildi.

Yorumlar (0)