Birçok kentte FETÖ operasyonu... 23 gözaltı kararı!

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında 20'si muvazzaf, 23 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

GÜNDEM 30.07.2019, 08:32 03.08.2019, 08:54
Birçok kentte FETÖ operasyonu... 23 gözaltı kararı!

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının Türk Silahlı Kuvvetlerindeki (TSK) Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yapılanmasına ilişkin soruşturmaları sürüyor. 

Soruşturma kapsamında FETÖ'nün TSK yapılanması içerisinde faaliyet gösterdikleri ve 'mahrem imamlar' tarafından ankesör ya da büfe telefonlarından arandıkları tespit edilen 20'si muvazzaf, 23 şüpheli hakkında yakalama kararı verildi. 

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, İzmir, İstanbul, Ankara, Kayseri, Diyarbakır, Hakkari, Mersin, Gaziantep, Batman, Muğla, Yalova, Amasya, Ordu, Adana ve Malatya'da eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirdi.  

Hakkında gözaltı kararı verilenler arasında aktif görevde 1 teğmen, 19 astsubay ile meslekten ihraç edilen 1 teğmen ve 2 emekli astsubay olduğu ifade edildi. 

24 kadın şüpheli hakkında gözaltı kararı

Diğer bir yandan, örgütün İzmir'in Karşıyaka ilçesi kadın yapılanmasına ilişkin soruşturma dâhilinde de 24 kadın şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiği bildirildi. 

Yorumlar (0)