Birçok eylemi planladı! Sözde Kobani eyalet sorumlusu etkisiz hale getirildi

Suriye’nin kuzey kesiminde Aynularap bölgesine operasyon düzenleyen Milli İstihbarat Teşkilatı, YPG/PKK'nin sözde Kobani genel sorumlusu "Koçero Batman/Koçer Amed" takma isimli Hasan Demertaş’ı etkisiz duruma getirdi.

GÜNDEM 06.10.2022, 10:47 07.10.2022, 08:53
Birçok eylemi planladı! Sözde Kobani eyalet sorumlusu etkisiz hale getirildi

Güvenlik kaynakları tarafından sağlanan bilgiye göre, 2001 senesinde terör örgütü içerisine katılan Demertaş, güvenlik kuvvetlerine karşı Tunceli ve Hakkari kırsalı ile Zagros etrafında uzun seneler faaliyet gösterdi.

2011 yılında yakalama kararı çıkarılmıştı

2011 senesinde Tunceli'nin ilçesi Ovacık’ın Cumhuriyet savcısı olan Murat Uzun ve bir taksicinin şehit edilmesi hareketlerine katılması sebebiyle hakkında yakalama kararı çıkartılan Demertaş, Milli İstihbarat Teşkilatınca takibe alındı. Aynularap merkezine yapılan operasyonun ardından MİT, Demertaş'ı burada etkisiz duruma getirdi.

Birçok eylemi emrini verdi

2012 senesinde Dersim’in Ali Boğazı’nın sözde bölge sorumlusu olan Demertaş'ın 2014 yılında Irak'ın kuzeyinde bulunan Metina'da bulunduğu, 2016 senesinde Suriye'nin kuzey kesiminde Cerablus’un YPG/PKK sözde sorumlusu, 2019 yılında ise sözde Kobani mevzilendirme sorumlusu ismiyle faaliyet gerçekleştirdiği tespit edildi.

PKK/YPG için Suriye'nin kuzeyinde bulunan Münbiç'te ABD'li yetkililer ile görüşme sağlayan Demertaş'ın, 2020 yılından başlayarak sözde Kobani bölgesi genel sorumlusu olarak faaliyet gösterdiği, bu süre içerisinde Türkiye sınır hattında bulunan güvenlik kuvvetlerine karşı eylemlerin emrini verdiği ve bu hareketleri idare ettiği tespit edildi.

Yorumlar (0)