Bir yılda 500'ün üzerinde hizmet e-Devlet'e taşındı

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç'un aktardığına göre e-Devlet üzerinden son bir yılda 500'den fazla hizmet kullanılmaya başlandı.

GÜNDEM 17.03.2021, 12:49 17.03.2021, 17:58
Bir yılda 500'ün üzerinde hizmet e-Devlet'e taşındı

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, tüm devlet işlemlerini e-Devlet üzerine aktarmaya başladı. Son bir yılda 500'den fazla hizmetin internet üzerinden vatandaşlar için kullanıma açıldığını belirten ofis başkanı Ali Taha Koç, e-Devlet üzerinden açılan hizmetlerin devamlı olarak güncellendiğini de açıkladı.

İnternet üzerinden aktarılan hizmetlerin kullanıcı ihtiyaçlarına göre belirlendiğini belirten Koç, elektronik ortamın güvenli, kesintisiz ve hızlı olduğunu da sözlerine ekledi. Yeni hizmetlerin yakında kullanıma açılacağının müjdesini de verdi.

Bir yılda 500 online hizmet

Ali Taha Koç, "Türkiye'nin dijital yüzü olan e-Devlet Kapısı'nın hizmetleri iş dünyası ve vatandaşa göre ayrılıyor. Şu anda sistem üzerinde iş dünyasına özel 300'den fazla hizmet varken vatandaşlara özel 500'den fazla hizmet bulunuyor. Sistem üzerinde toplamda ise 5 binden fazla hizmet yer alıyor." açıklamasında bulundu. Hedeflerinin ise "Salgın sürecinde teması minimuma indirmek." olduğunu açıkladı.

Covid-19 salgın sürecinde sunulan online hizmetlerin oldukça fazla önem taşıdığını belirten Koç, "Bu dönemde yeni başlattığımız hizmetler ile halkımızın hayatına dokunuyoruz. Dün itibariyle 5 yeni hizmetin daha kullanıma açıldığını söyleyebilirim." ifadelerini kullandı.

"Yeni hizmetlerimiz yolda"

Ofis başkanı sözlerine şu şekilde devam etti: "Halkımız bu dönemde kurumlara gitmeden kullanmış oldukları işitme cihazları ve diğer tıbbi malzemelerin sorgulamasını ve takibini internet üzerinden kolayca yapabilecekler. e-Devlet üzerinden hizmete açılmaya hazırlanan pek çok yeni hizmet ile daha az temas ile her şey mümkün olacak."

Yorumlar (0)