Bir uyarı da AKOM'dan: Sibirya soğukları geliyor

AKOM, pazar günü mega kentte kar yağışının şiddetini göstereceğini ve Sibirya soğuklarının yaşanacağını açıkladı.

GÜNDEM 11.02.2021, 19:33 13.02.2021, 17:21
Bir uyarı da AKOM'dan: Sibirya soğukları geliyor

AKOM (Afet Koordinasyon Merkezi), mega kentte hafta sonundan itibaren etkisini hissettirmesi beklenen kar yağışına ilişkin açıklama yaptı.

AKOM'un duyurusunda, şehirde pazar günü kar yağacağı uyarısında bulunuldu.

Sibirya soğuklarının etkisine giriliyor

Yarın erken saatlerden itibaren geçerli olmak üzere Balkanlar'dan gelmesi beklenen Sibirya kaynaklı yeni bir soğuk hava sisteminin Marmara Bölgesi'ne giriş gerçekleştireceğinin tahmin edildiği duyuruldu.

Cumartesi gününü pazar gününe bağlayan gece ise sıcaklıkların 3 dereceler seviyesine gerilemesi, beklenen soğuk sistem ile beraber yağışların, karla karışık yağmur ve kar şeklinde düşmesinin beklendiği duyuruldu.

Sibirya kaynaklı soğuk hava sisteminin önümüzdeki hafta da etkili olmayı sürdüreceği, 0 derecenin altına inmesi beklenen dondurucu soğuklar ile beraber kuvvetli kar yağışı geçişlerinin meydana geleceğinin tahmin edildiği açıklandı.

İlk olarak lodos etkili olacak

Uyarıda, bugün akşam saatlerinden itibaren geçerli olmak üzere lodos yönlü rüzgarın yeniden etkisini şiddetlendirerek aralıklarla fırtına şeklinde (60 km/s) etkili olmayı sürdüreceği; beraberinde, aralıklı sağanak yağmur geçişlerinin meydana geleceği yer aldı.

7 bin çalışan görevlendirildi

İBB (İstanbul Büyükşehir Belediyesi), şehir hayatının normal seyrinde sürmesi için tüm tedbirleri aldı. İstanbul'un komuta merkezi AKOM’da tüm İBB birimleri, teyakkuz durumuna geçti. İBB, kış koşullarıyla mücadele faaliyetlerinde bu sene bin 351 araç-iş makinesi ve 7 bin 31 çalışanı ile görev yapacak.

Buzlanmaya karşı önlem

Kent genelinde 60 noktada bulunan BEUS’tan (Buzlanma Erken Uyarı Sistemi) gelen mesajlar ile ekipler faaliyetlerini yürütecek, ekiplerin yönlendirilmesi ve takibi, araç takip sistemi üzerinden kontrol edilecek. İBB, kritik noktalara kutu tuzlar yerleştirdi.

Otobüs durakları, üstgeçitler, meydanlar gibi riskli noktalarda buzlanmalara ve kar birikintilerine ekipler tarafından ivedilikle müdahale gerçekleştirilecek.


 

Yorumlar (0)