Bir terörist daha ikna edildi

Güvenlik güçlerinin ikna çalışmaları sürüyor. İkna çalışması sonucu YPG/PKK üyesi bir terörist, Suriye sınırında jandarmaya teslim oldu.

GÜNDEM 09.07.2020, 11:07
Bir terörist daha ikna edildi

Bölücü terör örgütü PKK/YPG üyesi bir terörist, Mardin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin ikna çalışmaları sonucu Suriye sınırına gelerek güvenlik güçlerine teslim oldu.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Mardin İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, bölücü terör örgütü PKK/YPG bünyesinde bulunan ve kod adı "Hevler" olan terörist M.İ'nin Mardin'in Nusaybin ilçesinde ikamet eden ailesiyle görüştü.

Hevler kod adlı M.İ.'nin ailesi, çocuklarının bölücü terör örgütü PKK/YPG'nin elinden kurtarılarak güvenlik güçlerine teslim olması için Mardin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerine destek verdi.

Ailenin de desteğiyle M.İ. ikna edilerek, Nusaybin 2'nci Kara Hudut Tabur Komutanlığı bölgesinden silahsız ve teçhizatsız güvenlik güçlerine teslim olması sağlandı.

2015 yılında bölücü terör örgütüne katıldığı belirlenen M.İ'nin "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan kaydı bulunduğu belirtildi.

M.İ'nin Mardin İl Jandarma Komutanlığındaki işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

Yorumlar (0)