Bir sosyal medya platformu daha temsilci atama kararı aldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Sayan, reklam yasağının yürürlüğe girmesine çok kısa bir zaman kala LinkedIn’in de ülkemize temsilci atama kararı aldığını duyurdu.

GÜNDEM 16.01.2021, 16:42 17.01.2021, 13:42
Bir sosyal medya platformu daha temsilci atama kararı aldı

Türkiye’de “sosyal medya yasası” ismiyle de bilinen 7253 sayılı Kanun, 1 Ekim 2020 tarihinde yürürlüğe alındı.

Böylece Türkiye’de günlük olarak erişim sayısı 1 milyonu aşan sosyal ağların ülkemize temsilci atamaları gerekiyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, paylaşım platformu ve sosyal iş ağı olarak faaliyetlerini sürdüren LinkedIn’in Türkiye için temsilcilik atama kararı aldığını duyurdu.

LinkedIn’dan reklam yasağına günler kala Türkiye hamlesi

Bu dönemde sırayla VK, Youtube (Google), TikTok ve Dailymotion platformlarının temsilci atayacağını söyleyen Sayan, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yapmış olduğu açıklamada şu ifadeleri kullandı.

“Konuya dair reklam yasağına ilişkin uygulamanın Resmi Gazete’de yayımlanmasına günler kala LinkedIn de ülkemize bir temsilci atayacağını kaydetti. Sosyal ağ sağlayıcıların temsilci atamaya ilişkin verdiği kararlar bizleri memnun ediyor. Aynı hassasiyeti diğer sağlayıcılardan da bekliyoruz.”

“Bant daralma cezası gelmeden”

Türkiye’de bulunan vatandaşların Avrupa Birliği vatandaşları gibi siber zorbalık, taciz, taklit hesap, özel hayatın gizliliğini ihlal gibi şikayetlerini artık doğrudan muhataplarına ileteceklerini kaydeden Sayan, sağlayıcılar tarafından vatandaşların taleplerinin en hızlı şekilde çözüme ulaştırılacağını ifade etti.

“Sağlayıcılara çağrımız bant daralma veya reklam yasağı gelmeksizin temsilcilerini ülkemizde görevlendirmeleri.” diyen Sayan, reklam yasağı uygulamasını BDDK, Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu ile ilgili bütün kamu kurumlarınca denetleneceğini kaydetti.

“Ayrımcılığın ortadan kalkmasını talep ediyoruz”

Sayan, temsilci ataması yapmayan sosyal medya ağlarına reklam veren şirketlere ayrıca ceza kesildiğini söyleyerek, “Öncesinde de belirttiğimiz üzere amacımız sosyal ağ sağlayıcılarının veya vatandaşların ülkemizdeki hizmetlerden mahrum olmamalı. Bizler yalnızca ve yalnızca ayrımcılığın ortadan kalkması ve vatandaşlarımızın taleplerinin bir an önce yerine getirilmesini istiyoruz.” dedi.

Yorumlar (0)