Bir kriz de Karadeniz'de çıktı!

Doğu Akdeniz'de Türkiye ile Yunanistan arasındaki krizi çözmek isteyen NATO ile Rusya arasında Karadeniz'de kriz yaşıyor.

GÜNDEM 06.09.2020, 15:42 06.09.2020, 19:11
Bir kriz de Karadeniz'de çıktı!

Rusya, Azerbaycan, Belarus, Ermenistan ve Özbekistan’da gerçekleştirilen Army-2020'nin (Uluslararası Ordu Oyunları) kapanış programı Rusya’nın Başkenti Moskova’da bulunan Patriot Park’ta yapıldı.

Kapanış törenindeki konuşmasında Karadeniz ve Baltık'taki NATO hareketliliğine sert tepki gösteren Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Rusya’ya karşı tehditlerin sürdüğünü belirterek, NATO’yu kasten, Karadeniz'de kıyısı olmayan ülkelerin sürekli donanmalarını Karadeniz'e gönderdiğini ve donanmaların artık bölgede sürekli hareket hâlinde olduğunu söyledi.

NATO'nun Soğuk Savaş döneminde olduğu gibi tekrar çatışmaya dönmek istediğini belirten Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Rusya Federasyonu'nun bağımsız bir politika izlediğini, küresel problemlerin çözümüne aktif olarak katıldığını, anlaşmazlıkların çözümünde arabuluculuk rolü üstlendiğini ifade etti.

NATO’nun Baltık üzeri üzerindeki etkisine değinen Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, NATO birliklerinin Doğu Avrupa’da da konuşlandığını ve sayısının 10 bini aştığını vurgulayarak, NATO tarafından yakın zamanda Polonya’ya Amerikan ordusuna ait ek güçlerin gönderilmesinin planlandığını bildirdi.

Batılı medya kuruluşlarına da sert yüklenen Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, basının NATO’nun sözcüsü hâline geldiğini ve Rusya aleyhinde söylemlerde bulunarak algı yönetimine soyunduğunu dile getirdi.

Basın kuruluşları tarafından Rusya'nın bölgede bir tehdit olarak gösterildiğini kaydeden Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Batı medyasında Rusya karşıtı büyük bir karapropaganda başlatıldığını sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)