Bir ilimizi ayağa kaldıran olay

Manisa'ya bağlı Salihli ilçesindeki bir zeytin bahçesini sulamak amacıyla açılan sondaj kuyusunda görülen siyah renkli sıvıya ilişkin incelemeler sürüyor.

GÜNDEM 30.05.2022, 18:20
Bir ilimizi ayağa kaldıran olay

Yağbasan Mahallesi üzerinde Mustafa Yüksel adlı yurttaşa ait zeytin bahçesine sulama amacıyla açılan sondaj kuyusunda görülen siyah renkli sıvının alev alması sonucu 28 Mayıs tarihinde çıkan yangının söndürülmesinin akabinde AFAD ve itfaiye personellerinin gerçekleştirdiği incelemenin ardından TPAO (Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı) yetkilileri, sıvının bulunduğu alana gelerek örnekler aldı.

"Fay hattından kaynaklanan bir sızıntı olduğu düşünülüyor"

Husus ile ilgili olarak basın mensuplarına konuşan AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen, TPAO ekiplerinin kuyudan çıkan sıvıdan aldıkları örnekler üzerinde detayları incelemelere başladığını dile getirdi.

Bilen, şöyle konuştu:

"Fay hattından kaynaklanan bir sızıntı olduğu düşünülüyor. Alınan örnekler detaylı bir şekilde incelenecek. Burası zaten TPAO tarafından arama ve sondaj sahası olarak ruhsatlı. Kesin netice, analizlerin ardından ortaya çıkacak."

"Köy sakinleri olarak çok mutluyuz"

Zeytinliğin sahibi Yüksel ise sulama maksatlı sondaj faaliyetiyle 208 metre derinliğe kadar indiklerini, su çıkmasını beklerken siyah bir sıvının çıktığını, daha evvel ham petrol görmedikleri için durumu anlayamadıklarını kaydetti.

Söz konusu sıvı maddenin petrol gibi koktuğunu belirten Yüksel, şu ifadelere yer verdi:

"Sıvıyı yaktık ve anında alev aldı. Alevler açtığımız kuyulara da sıçradı. Ateşi söndüremedik. İtfaiye müdahale etti fakat alevler daha da harlandı. 1,5 saatte kendi kendine söndü."

Yüksel, TPAO ekiplerinin örnek alması için sondajı yeniden çalıştırdıklarını söyleyerek, "Köy sakinleri olarak çok mutluyuz. İnşallah petroldür." sözlerini sarf etti. 

"Heyecana yol açtı"

Bölgede görev icra eden jeofizik mühendisi Adnan Karataş da 200 metreden daha derine inilen sondaj çalışmalarında siyah sıvıların çıkmasının normal olduğunu fakat bu kuyudan havuz dolduracak miktarda siyah sıvı çıkmasının heyecana yol açtığını kaydetti.

Yorumlar (0)