Bir ilde daha tablo kötü! Spor salonu hastaneye çevrildi

İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi spor salonu, yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının artması nedeniyle sahra hastanesi haline getirildi. 

GÜNDEM 02.12.2020, 10:55 02.12.2020, 11:01
Bir ilde daha tablo kötü! Spor salonu hastaneye çevrildi

İzmir'de 30 Ekim Cuma günü gerçekleşen 6.6 büyüklüğündeki deprem, söz konusu şehirde yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının tırmanmasına neden oldu. 

İzmir'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının artış göstermesiyle beraber hastanelerin doluluk oranları da artmaya başladı.

Sahra hastanesine dönüştürüldü

İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi spor salonu, bu nedenle sahra hastanesi haline getirildi. Söz konusu alana birçok hasta yatağının yerleştirildiği fark edildi. 

Spor salonunun sahra hastanesine dönüştürülmesi, İzmir'de yeni tip koronavirüste (Covid-19) gelinen durumun ciddiyetini ortaya koydu. 

"Daha bu manzaraları çok göreceğiz"

İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı, artık bu manzaralar ile daha fazla karşılaşılacağına dikkat çekerek, spor salonları, hangarlar, depolar ve koridorların hastaneye dönüştürüleceğini ifade etti.

Bulaş zincirinin kırılmaması ve yalnızca hasta tedavi etmeye yoğunlaşılması durumunda yatak sayısının artırılmasının veya şehir hastanesi açılmasının herhangi bir fayda sağlamayacağını aktaran Çamlı, mevcut politikalar ile yeni tip koronavirüsü (Covid-19) kontrol altında tutmanın imkânsız olduğunu aktardı.

Bakan Koca uyarmıştı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı son basın toplantısında, 15 ilde bir hafta içerisinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının yüzde 50'den fazla arttığını ifade etmişti. Bakan Koca, söz konusu illerin arasında İzmir'i de saymıştı. 

İzmir'de yoğun bakım doluluk oranının yüzde 76.6'ya yükseldiğini duyuran Koca, şehirde meydana gelen depremin ardından yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarındaki artışın belirginlik kazandığına dikkat çekmişti.

Koca, İzmir'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının ciddi derecede arttığını belirterek, hastanalerin bazılarında sıkıntı yaşandığını söylemişti. 

Yorumlar (0)