Bir ilde daha ormana giriş yasağı kararı verildi

Ormanlık bölgelere giriş yasağına bir şehir daha katıldı. Kırklareli'nde ormana giriş yasağı 3 ay süresince devam edecek.

GÜNDEM 05.07.2022, 15:46 06.07.2022, 08:58
Bir ilde daha ormana giriş yasağı kararı verildi

Kırklareli Valiliği tarafından şehrin tamamında yer alan ormanlık bölgelere girişler temmuz ayı dahil olmak üzere 3 ay boyunca yasaklandı.

Ek tedbirler alınacak

Valilikten gerçekleştirilen bilgilendirmede, düşün nem, aşırı rüzgâr ve yüksek sıcaklık sebebiyle Kırklareli, Vize ile Demirköy orman işletme müdürlükleri idaresinde ek önlemler alınması gerektiği belirtildi.

Zirai faaliyette bulunanlar muaf olacak

Be çerçevede şehir genelinde ormanlık bölgelere yapılacak girişlerin 1 Temmuz ile 30 Eylül tarihleri arasında 3 ay boyunca yasaklandığı dile getirilen açıklamada, arıcılık, tarım, hayvancılık ve orman işler gibi zirai eylemler de bulunanların yasaktan muaf olduğu duyuruldu.

Yasaklara uymayanlara ceza verilecek

Yasağa uymayanlar için Kabahatler Kanunu, Orman Kanunu ve Türk Ceza Kanunu uyarınca adli ve idari işlem gerçekleştirileceği vurgulandı.

Bütün ormanlık bölgelere yetkililer haricinde başkasının giriş yapmasının yasaklandığı ifade edilen açıklamada, "Kontrollü ve ruhsatlı giriş yapanlar dışında, ormanlık alanın etrafında veya içerisinde geçmekte olan yollarda, ormanın kenarında piknik yapmak ve mola vermek yasaktır. Vatandaşlarımız sadece kendilerine sağlanan izinli piknik bölgelerinde gereken tedbirler çerçevesinde bu bölgelerde faydalanabilecektir. Ormanlık bölgelerinde yakın çevresinde düğün, kına, asker eğlencesi gibi kutlamaların orman yangınına sebep olabilecek dilek balonu, havai fişek gibi yanıcı ürünlerin kullanılmasına asla izin verilmeyecektir. Bu bölgelere yakın sanayi kuruluşları ve tesisler, oluşabilecek yangınlara karşı gereken tedbirleri sağlayacaktır” denildi.

Yorumlar (0)