Bir ilde daha kritik koronavirüs kararı! İdari izinli sayılacaklar

Gaziantep Valiliği, şehirde yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakaları ile temaslı olduğu belirlenen çalışanların 14 gün idari izinli olacağını bildirdi.

GÜNDEM 20.09.2020, 16:23
Bir ilde daha kritik koronavirüs kararı! İdari izinli sayılacaklar

Gaziantep'te yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakaları ile temaslı olduğu belirlenen özel sektör ve kamu çalışanları, 14 gün idari izinli olacak. 

Konuya ilişkin açıklama Gaziantep Valiliğinden geldi. 

Valilik tarafından yapılan açıklamada, filyasyon ekiplerinin tespitlerine göre, yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakaları ile temaslı olan özel sektör ve kamu çalışanlarının, 14 gün boyunca idari izinli olacağı ve bunun için sağlık kuruluşlarından rapor almalarının gerekli olmayacağı ifade edildi. 

Kaymakamlıklar tarafından temaslı kişilerin izolasyon altında bulunduklarına ilişkin belgelerin hazırlanacağı belirtilen açıklamada, filyasyon ekiplerinin bu belgeleri söz konusu kişilere ulaştıracağı kaydedildi.

Açıklamada, hem özel iş yerlerinin hem de kamu kurum ve kuruluşlarının bu belgeleri "izin belgesi" olarak onaylamak zorunda oldukları belirtildi. 

Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 232'nci maddesi doğrultusunda söz konusu önlemlere ve kararlara riayet etmeyen kişilere idari para cezası uygulanacak.

Öte yandan, TCK'nın (Türk Ceza Kanunu) 195'inci maddesi dâhilinde suç niteliği taşıyan eylemler hakkında gereken adli yaptırımlar uygulanacak. 

Yorumlar (0)