Bir gecede 4 saldırı: "Doktor bulamayacaksınız"

İstanbul Üniversitesi'ne bağlı Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nin çocuk servisinde görev yapan doktorlar, sözlü şiddet gördüklerini belirterek bu durumu protesto etti.

GÜNDEM 08.12.2021, 18:15 08.12.2021, 18:15
Bir gecede 4 saldırı: "Doktor bulamayacaksınız"

Cerrahpaşa'da bir gece içinde 4 defa saldırıya maruz kalarak beyaz kod veren sağlık personelleri, hastanenin önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulunarak söz konusu saldırıları protesto etti.

"Bir gecede 4 defa saldırıya uğradık"

Dün gece çocuk acil servisinde nöbet tutan sağlık personelleri, 4 kez sözlü saldırı, tehdit ve hakaretlere maruz kaldıklarını ifade ederek, meslektaşlarıyla beraber basın açıklamasında bulundu.

"Psikolojik tedavi görmeleri gerekiyor"

Grup adına açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Haluk Çokuğraş, salgın şartlarında cansiperane bir şekilde görev yapan arkadaşları ve bütün sağlık personelleri için olağan bir hal alan bu durumun asla kabul edilemez olduğunu dile getirdi.

Çokuğraş, sağlık çalışanlarına yapılan bu saldırıları şiddetli bir şekilde kınadıklarını söyleyerek, "Yetkilileri bir defa daha göreve çağırıyorum. Bu saldırıları gerçekleştirenler en ağır bir şekilde ceza almalı. Korkarım bir zaman sonra hasta olduğunuzda sizinle ilgilenecek doktor bulamayacaksınız. Bu kişilerin sağlık hizmetlerinden ücretsiz olarak faydalanması önlenmeli ve psikolojik tedaviye alınmaları sağlanmalıdır." sözlerini sarf etti. 



Yorumlar (0)