BioNTech'te üçüncü doz için yeni açıklama

Koca, mRNA aşısı yaptıranlara ne zaman 3. doz uygulanacağının yarınki Bilim Kurulu toplantısında belirleneceğini duyurdu.

GÜNDEM 02.11.2021, 18:41
BioNTech'te üçüncü doz için yeni açıklama

Bakan Koca, mRNA aşısı yaptıranlara ne zaman 3. doz uygulanacağının yarın belirleneceğini duyurdu. 

Koca, eğitim kurumlarındaki PCR testi neticelerine ilişkin de, “Çocuklarımızda oranın çok da yüksek olmadığını gözlemledik.” dedi.

Meclis'te gazetecilerin sorularını cevaplayan Koca, yerli aşıdaki son duruma ilişkin, “Gereksinim duyulan 3 bin gönüllünün 1000’i an itibarıyla aşılandı. Yurttaşları destek vermeye çağırıyorum.” diye konuştu.

Sağlık Bakanı, "Çalışmalar ne kadar hızlı gerçekleştirilirse acil kullanım ile birlikte seri üretime geçiş de o denli hızlı olur." dedi. 

Yüz yüze eğitim

Eğitim kurumlarında PCR taraması neticeleri ile ilgili de Koca, şöyle konuştu:  

"Tarama neticeleri çıktı. Belirli sıklıkla sürdürmeyi hedefliyoruz. Okul çağındaki çocuklarda pozitiflik oranının çok yüksek olmadığını gözlemledik. Korkulacak bir şey olmadığını belirtebilirim. Eğitim kurumlarının özellikle salgın nedeniyle kapanma olasılığını yurttaşlarımız artık düşünmemeli, bu yönde sorular sorulmamalı. COVID-19 salgını okulların kapanma nedeni olmayacak." 

BioNTech'te 3. doz

Koca, 3. doz mRNA aşısı ile ilgili, "Yarınki Bilim Kurulu toplantısının gündem maddelerinden biri olacak." cevabını verdi. "Toplantıda ne zaman, hangi yaş grubundan başlayarak yapılması gerektiği üzerinde tartışacağız. Yarın gerekli açıklamayı yaparız." ifadelerini kullandı. 

SMA hastaları

Devletin SMA hastası çocuklar ile ilgili tüm olanakları seferber ettiğinin altını çizen Koca, "Hastaları erkenden tanımlamak istiyoruz. Evlilikten evvelki tarama hayati öneme sahip. Yakında 81 ilde bu testleri başlatacağız. SMA Bilim Kurulumuzun öngörüsüne göre alınan kararları açıklıyor olacağız." dedi. 

Atama

Bakanlığa atama yapılıp yapılmayacağına ilişkin, "Sayı henüz netlik kazanmadı fakat sanıyorum bu ay içerisinde hangi alanlarda kaç sağlıkçının alınacağı ile ilgili açıklamada bulunuruz. Biraz daha sabredelim. Bu süreç uzamayacak." şeklinde konuştu.

Nöbet süreleri

Asistan hekimlerin nöbetlerine ilişkin yayımlanan genelgeye ilişkin konuşan Koca, "Asistanlarımızın sırtındaki yükün farkındayız. Reform niteliğindeki çalışmalar yapıyoruz. Klinik sayısında artış, çalışma koşullarının iyileştirilmesi gibi çalışmalarımız var." dedi. 

Yorumlar (0)