BioNTech şirketinin kurucularına Almanya’dan büyük ödül

BioNTech şirketinin kurucu ortakları olan Uğur Şahin ve Özlem Türeci ve şirketin başkan yardımcısı Katalin Kariko Almanya’da düzenlenen bir etkinlikte 120 bin Euro değerindeki Paul Ehrlich ve Ludwig Darmstaedter 2022 ödülüne layık görüldü.

GÜNDEM 15.03.2022, 10:48
BioNTech şirketinin kurucularına Almanya’dan büyük ödül

2020 yılının başlarından beri dünya pandemi ile mücadele ediyor. Her gün insanların yaşamlarını kaybettiği ve hastalandığı dönemde Almanya’da Profesör Doktor Uğur Şahin ve Profesör Doktor Özlem Türeci’nin ortak kurucuları olduğu BioNTech şirketi geliştirdiği aşı ile birlikte tüm dünyaya yardımcı olmuştu. Kurucu ortaklar Şahin ve Türeci ve şirketin başkan yardımcısı Profesör Doktor Katalin Kariko Almanya’da düzenlenen bir etkinlikte 120 bin Euro değerindeki Paul Ehrlich ve Ludwig Darmstaedter 2022 ödülüne layık görüldü.

mRNA teknolojileri geliştirdikleri için ödüllendirdiler

Paul-Ehrlich Vakfı Başkanı Thomas Boehm törende gerçekleştirdiği konuşmada bu üç değerli bilim insanının tedavi amaçlı ve hastalıkları önleyici mRNA aşıları geliştirmelerinden dolayı ödüllendirdiklerini belirtti. Boehm ayrıca üç bilim insanının ortak çalışmasının koronavirüse karşı etkili bir aşı geliştirmekle sonuçlandığını dile getirdi. Cambrige Üniversitesinden John Walker şirkette çalışan bilim insanlarının ortak bir çalışmayla dünya çapınca sayısız insana yardımcı olduklarını vurguladı. BioNTech şirketinin kurucularından olan Şahin ise tören sırasında gerçekleştirdiği konuşmada ödülü tüm bilim camiası adına aldığını ifade etti. Şahin geliştirdikleri mRNA teknoloji ile birlikte pek çok insanın hayatının kurtulduğunu ifade ederken bu teknolojinin kanser de dahil olmak üzere pek çok rahatsızlığa çözüm bulabileceğini ifade etti.

“Önümüzdeki 5 – 10 yıl içinde birçok başarı yakalayabiliriz”

Uğur Şahin tören öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamalarda önümüzdeki 5 ila 10 yıl içinde mRNA teknolojileri ile birlikte birçok başarı yakalayabileceklerini ifade etti. Şahin 10 ay gibi kısa bir sürede koronavirüse karşı etkili bir aşı geliştirmenin tıp camiasında büyük bir etki bıraktığını vurguladı. Şahin, Türeci ve Kariko’nun törende verilen ödüle layık görüldükleri geçtiğimiz yılın eylül ayında duyurulmuştu.

Yorumlar (0)