Bingöl'deki küfür geriliminin ardından Lütfü Türkkan'dan ilk açıklama

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Bingöl'deki gerilimin ardından bir video yayınlayarak özür diledi. Türkkan, "O sinir gerginliği, o problemli durum neticesinde hiç yapmamam gereken bir şey yaparak, hakaret etmişim. Hiç doğru olmayan sözler" açıklamasını yaptı.

GÜNDEM 06.11.2021, 09:36 06.11.2021, 12:40
Bingöl'deki küfür geriliminin ardından Lütfü Türkkan'dan ilk açıklama

İYİ Partili Lütfü Türkkan, Bingöl'de yaşananların ardından Twitter hesabı üzerinden 'Milletimize arzımdır' başlığı ile birlikte bir açıklama videosu yayınladı. 

“Ciddi küfürlere maruz kaldım”

Paylaştığı videoda Türkkan, "Yaşanan talihsiz olaya ilişkin bu videoyu çekme kararı aldım. Daha önce Meral Akşener'e Bingöl'de, sosyal medya üzerinden küfür ve hakaret eden bir vatandaş karşımıza çıkarak, burada söylemek istemediğim bazı lafları söyledi. Ben de o vatandaşı, kalabalıktan uzaklaştırmaya çalışırken ciddi küfürlere maruz kaldım, onların bir bölümü o videoda yoktu. Hatta 'küfür etme' şeklinde de birçok kez ikaz ettim. Sonuç itibariyle; o sinir gerginliği, o problemli durum neticesinde hiç yapmamam gereken bir şey yaparak, hakaret etmişim, kötü şeyler söylemişim. Hiç doğru olmayan, hiç yakışmayan sözler. Bunun farkındayım" ifadelerini kullandı.

“Bütün milletimizden özür diliyorum”

Videonun devamında Lütfü Türkkan, özür dileyerek konuşmasına şöyle devam etti:

“Başta burada tüm milletimizden, bir kadın olması hasebiyle başta Sayın Genel Başkanımız Akşener olmak üzere tüm kadınlardan, arkadaşlarımdan ve partililerimizden özür diliyorum. Yanlış bir şeydi fakat sinir gerginliği, o atmosferin getirdiği bir heyecan, bana hiç yakışmayan, doğru olmayan, herkesi yadırgadığım, şu ana kadar doğru bulmadığım bu konuda bu tarz bir hata yapmaya sevk etti. Bütün milletimizden tekrar özür diliyorum. Bu özrümün de kabulünü rica ediyorum."

Yorumlar (0)