Bingöl'de terör örgütü PKK'ya operasyon!

Bingöl'de bölücü terör örgütü PKK mensubu teröristlerin kullandığı 13 sığınak ile bu sığınaklara ait depolar İl Jandarma Komutanlığı tarafından imha edildi. (160 karakter)

GÜNDEM 08.10.2019, 13:05 08.10.2019, 13:31
Bingöl'de terör örgütü PKK'ya operasyon!

Bingöl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen terör operasyonunda önceden belirlenen depo ve sığınaklarda kalaşnikof piyade tüfeği, bu silaha ait fazlaca mühimmat, 17 el bombası, çok sayıda gıda ve yaşam malzemesi bulundu.

Bingöl Jandarma Komutanlığı timleri tarafından Bingöl kırsalında gerçekleştirilen terör operasyonunda bölücü terör örgütü PKK mensubu teröristler tarafından kullanılmakta olan 13 depo ve sığınak yok edildi.

Bingöl Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Bingöl Jandarma Komutanlığı ve Millî İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı tarafından sürdürülen araştırma sonucu bölücü terör örgütü PKK/KCK'ya yardım ve yataklık yapan zanlıların bulunması, terör örgütü PKK’lı teröristlerin kullandığı barınak ve sığınakların tespit edilerek yok edilmesine yönelik 30 Eylül Çarşamba günü başlatılan terör operasyonu Pazartesi akşamı noktalandığı belirtildi.

Bölücü terör örgütü PKK ve gençlik yapılanması KCK’nın iş birlikçilerine yönelik Bingöl genelinde düzenlenen terör operasyonunda yakalanan 11 şüpheliden 10'u adli kontrol şartıyla, biri ise savcılık tarafından salındı.

Sürdürülen soruşturma kapsamında alınan ifadeler doğrultusunda istihbari çalışmalar yapıldı. Bu çalışmalar neticesinde, yer göstermeler ve arazi aramalarında 13 depo ve sığınak bulundu.

Jandarma ekipleri tarafından bulunan depo ve sığınaklarda kalaşnikof piyade tüfeği ve bu tüfeğe ait 331 fişek, 23 roketatar mühimmatı, 17 el bombası, 240 elektrikli fünye, 4 telsiz, 3 dürbün, patlayıcı infilak ettirmede kullanılan çeşitli malzemeler, 15 metre infilaklı fitil, veri depolama aletleri ile çok sayıda gıda ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Bingöl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından bulunan depo ve sığınaklar patlayıcılarla imha edildi.

Yorumlar (0)