"Bingöl'de Çocuk Evleri Sitesi'nde cinsel istismar" iddiasına açıklama

Sosyal medyada ve bazı basın yayın kuruluşlarında yer alan “çocuk istismarı” iddialarına yanıt veren Bingöl Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, “İller Bankası Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğünde herhangi bir şekilde cinsel istismar yaşanmamıştır. İddialar gerçeği yansıtmamaktadır” dedi.

GÜNDEM 05.01.2023, 09:17
"Bingöl'de Çocuk Evleri Sitesi'nde cinsel istismar" iddiasına açıklama

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından yapılan bilgilendirmeye göre, il müdürlüğüne bağlı şekilde hizmet veren İller Bankası Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğü hakkında, "Korkunç iddia: Bingöl Sevgi Evleri'nde 8 çocuğa tecavüz edildi, savcılık takipsizlik verdi" başlığı üzerinden yapılan haberlere dair açıklamada bulunulması gereğinin duyulduğu ifade edildi.

“Haberleri kasıtlı olarak görüyoruz”

Söz konusu açıklamada Bingöl Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından şu ifadelere yer verildi: "İller Bankası Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğümüzde hayatlarını sürdürmekte olan bazı evlatlarımızın içerisinde olduğu iddia edilen cinsel istismar olayına dair iddialar gerçeği yansıtmamaktadır ve kesinlikle kasıtlıdır. Bu noktada, kuruluşlarımızda içerisinde iddia edildiği biçimde herhangi bir istismar vakası meydana gelmemiş, görülen herhangi bir istismar olayının üzeri kapatılmamış, dolayısıyla çalışanlarımıza tehdit veya mobbing söz konusu olmamıştır. Müdürlüğümüzle ilgili bulunan mahkeme dosyasına savcılık tarafından takipsizlik kararı alınmamıştır. Devletimizin koruması ve bakımı içerisine olan ve büyük bir dikkatle yaşama hazırlamış olduğumuz evlatlarımızı itham eden ve çalışmalarına negatif etki oluşturacak bu tarz paylaşımlar ve haberleri kasıtlı görüyor ve esefle karşılıyoruz. Evlatlarımızın yüksek menfaatleri için, bahsi geçen asılsız iddialar hakkında gereken yerlere suç duyurusu yapılmıştır."

Yorumlar (0)