Binali Yıldırım: "Sistem değişmeli, haksızlık bu!"

İzmir'de gençlerle buluşan AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, bir öğrencinin "Seçimleri kaybetmekten korkuyor musunuz?" şeklindeki sorusuna "Kaybetmeyeceğiz." yanıtını verdi. Yıldırım, Siyasi Partiler Kanunu'nda yapılacak değişikliğe ilişkin açıklamada bulundu.

GÜNDEM 29.03.2022, 22:37 30.03.2022, 01:56 Hakan Öksüz
Binali Yıldırım: "Sistem değişmeli, haksızlık bu!"

İzmir'de Gençlik Buluşması'na katılan AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, öğrencilerin sorularını yanıtladı. 2023 seçimlerine dair soruları cevaplayan Yıldırım, önemli değerlendirmelerde bulundu. Yıldırım'ın konuşmasındaki en dikkat çekici detay ise bir öğrencinin sorusuna verdiği yanıt oldu.

"Seçimleri kaybetmeyeceğiz"

Bazı kişilerin, "AK Parti seçimi kaybetmekten korktuğu için Siyasi Partiler Kanunu'na gidecek." şeklindeki düşünceyi ileri sürdüklerine değinen öğrenci, Yıldırım'a, "Seçimleri kaybetmekten korkuyor musunuz?" sorusunu yöneltti. Seçimleri kaybetmeyeceklerini, bunun için de herhangi bir korku içinde bulunmadıklarını söyleyen Yıldırım, muhalefet partilerinin genellikle böyle düşündüğünü ve bunda yadırganacak bir şey olmadığını hatırlattı.

"Böyle sistem olmaz, haksızlık"

Çıktıkları 15 seçimi de açık ara kazandıklarını kaydeden Yıldırım, bu seçimin de diğerleri gibi olacağını iddia etti. Binali Yıldırım, "Herkes, herkesle ittifak kurabilir. Bu durum, tüm partiler için geçerli. Yani bir sınırlama söz konusu değil. Yeni sistemde kimse başkasının aldığı oyla milletvekilli olmayacak. 100 bin oy alan bir parti var, öte tarafta ise 10 bin oy alan bir parti var. O partinin aldığı 10 bin oy, diğer partiye gidiyor. Fazla oy alan parti, ekstra bir milletvekili çıkarıyor. Bu haksızlık değil mi? Bunu düzeltiyoruz. Yapılan itirazlarının gerçekçi bir mantığı yok. Emin olun tamamen siyasi nedenlerle itiraz ediliyor." ifadelerini kullandı.

Savaşta ateşin sıçrayacağı ilk ülke Türkiye olur"

Yıldırım, Rusya ve Ukrayna arasında süren savaşa da değindi. Bu savaşın etkilerinin sadece iki ülkeyle sınırlı olmadığınıa değinen Yıldırım, "Deyim yerindeyse uçurumun kenarındayız. Bu savaş, bütün dünyayı etkiliyor. Ateş yayılırsa bunun ilk etkilerini hissedecek ülke Türkiye olur. Allah göstermesin Dünya Savaşı'na bile dönüşebilir. Bu savaşın haklı bir gerekçesi yok. Hiçbir savaşın kazananı olmaz. Savaşın bütün tarafları kaybeder. Sayın Cumhurbaşkanımız bu krizi çok önceden tahmin etmişti. Maalesef tüm çabalara rağmen engellenemedi. Cumhurbaşkanımız bu süreçte en az 40 ülke lideriyle defalarca görüştü." diye konuştu.

Yorumlar (0)