Binali Yıldırım gençlerle buluştu: "Yurt dışı göründüğü gibi değil"

Zor bir zamandan geçildiğini kaydederek birlik olma vurgusu yapan Binali Yıldırım, yurt dışına çıkmak isteyen gençlere seslenerek, “Davulun sesi uzaktan hoş gelir, uyarıyorum.” şeklinde konuştu.

GÜNDEM 25.04.2022, 13:08 25.04.2022, 18:03
Binali Yıldırım gençlerle buluştu: "Yurt dışı göründüğü gibi değil"

AK Parti Genel Başkanvekili Yıldırım, Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenmiş olan “Gençlik Buluşması”na katıldı.
Binali Yıldırım, gençlerle keyifli bir sohbet gerçekleştirerek okul yıllarına ilişkin anılarını paylaştı.

“İstanbul adeta bir açık hava müzesi gibi”

Üniversitede okuyabilmek için İstanbul’a geldiği zaman günün şartlarında bu yolculuğun tam 3 gün sürdüğünü kaydeden Yıldırım, “İstanbul adeta bir açık hava müzesi gibi, dünyada içerisinden deniz geçen başka herhangi bir şehir bulunmuyor. Farklı medeniyetlerin buluştuğu bir nokta ve iki kıtayı da birbirine bağlıyor. İstanbul’un meziyetlerini anlatmakla bitiremeyiz.” dedi.

“Gençlerimiz yurt dışına gitmek istiyormuş, davulun sesi uzaktan hoş gelir”

Binali Yıldırım, insanların ve toplumların yaşamlarında kimi zaman zorlukların da olabileceğini kaydederek şunları söyledi:

“Bu zorlukları aşmanın yöntemi birlik ve beraberlikten geçiyor. Pek çok gencimiz yurt dışına çıkarak yerleşmek istiyormuş. Fakat davulun sesi uzaktan hoş gelir.

“Başlarda hoşunuza gidiyor ancak daha sonra ayrımcılıkla karşılaşıyorsunuz”

Yurt dışına da gitmiş bir büyüğünüz olarak söylemek istiyorum, önce hoşunuza gidiyor ancak orada ülkenizden daha da zor şartlarla karşılaşıyorsunuz. Ayrımcılığa tabi oluyorsunuz ve sizi hiçbir şekilde kabul etmiyorlar.

“Her zamankinden daha çok birlik olmalıyız”

Yıldırım, ülkemizde her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulduğunu ifade ederek, “Sorunlarınız ve sıkıntılarınız olabilir fakat şunu unutmamak gerek: Vatanımız, devletimiz olmazsa hiçbir şeyin anlamı kalmıyor. Bugün dünyada birçok millet ve ülke bu sorunla karşı karşıya. O insanlar neden akın akın bizlere sığınıyorlar? Yaşamlarını kurtarmak için. Durup dururken kim yerinden, yurdundan, acı ve tatlı anılarının olduğu ortamları bırakarak bilinmezliğe doğru gider? 60’lı senelerden 80’li senelere dek büyüklerimiz daha iyi bir gelecek amacıyla yurt dışına gittiler. Bir kısmı döndü fakat çoğu da yerleşik duruma geldi. Orada kalmalılar ancak asimile olmadan kalmalılar. Kaynaşabilirler, entegre olabilir ancak benliklerini ve kimliklerini asla kaybetmemeleri lazım. Bu oldukça önemli bir konu.” dedi.

“Cumhurbaşkanı’mızla mezara kadar devam edeceğiz”

Konuşmasının devamında Cumhurbaşkanı Erdoğan’la dostluklarına değinen Binali Yıldırım, “Yollarımız Kasımpaşa’da kesişti. Cumhurbaşkanımız yolda bulduklarıyla değil de yola beraber çıktıklarıyla devam eden bir liderdir. Allah nasip ederse eğer mezara dek de devam edeceğiz.  Onunla çalışmak çok kolay değil. Gecesi, gündüzü, zaman mefhumu yok.” ifadelerini kullandı.

“Avrupa ve Amerika sağlıkta sınıfta kaldı”

Şehir hastanelerini acımasız bir şeklide eleştirenlerin pandemide hastanelerin varlığının önemini daha da anladıklarını söyleyen Yıldırım,  “Gün geldi ve şehir hastaneleri bizler için hayat kurtaran merkezlere dönüştü. Bu bir ileriyi görme meselesi ve bir vizyondur. Avrupa ve Amerika sağlık konusunda sınıfta kaldılar, vatandaşlarının hak ettiği hizmetleri onlara sağlayamadılar.” şeklinde konuştu.

“15 Temmuz gecesinde hepiniz bayrağımızla meydanları doldurdunuz”

Binali Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişiminin olduğu gecede gençlerin göstermiş olduğu siyasi tavrın kendilerini çok mutlu ettiğini söyleyerek, “Hani diyorlar ya, ‘Gençlerin siyasetle ve devlet işleriyle ilgileri yok’ diye, bu kocaman bir yalan. Sizler 15 Temmuz’da ay yıldızlı bayrağımızı alarak, meydanlara çıktınız ve darbecilere hak ettikleri tavırları gösterdiniz.” ifadelerini kullandı.

“İnternet suç makinesi gibi kullanılmamalı”

Binali Yıldırım, gençlerin internet kullanımına ilişkin dikkatli olmalarının gerekli olduğunu söyleyerek şu ifadeleri kullandı:
“Suç makinesi olarak kullanmaya hakkımız bulunmuyor. Buradaki ölçü ise şudur; gerçek hayatta suç olan şeyler sanal ortamlarda da suç teşkil etmektedir. Bu yüzden kendimize yapılmasını bir şeyin istemiyorsak başkasına da yapmamalıyız. Zaten yaptığınızı da düşünmüyorum. Bot hesaplar bulunuyor. Maksatlı olarak onlar yurt dışından terör örgütlerinin ülkemize karşı kullanmış olduğu aygıtlardır. Bu tuzaklara düşmemeye gayret edelim.

Okullara geniş bant internet bağladıklarını söyleyen Yıldırım, bundan dolayı EBA programlarının sorunsuz bir şekilde sürdüğünü ve e-ticaretin arttığını ifade etti.

“Dünyadaki en büyük havalimanını yaptık”

Hava yolunun 20 sene önce imtiyazlı bir yolculuk şekli olduğunu anımsatan Yıldırım, “Bizlere Cumhurbaşkanımız, ‘Hava yolu, halkın yolu olacak’ dedi. Bizler de mesajı aldık ve 26 olan havalimanı sayımızı 52’ye yükselttik. Şimdi ise yeni açılacak hava limanlarımız var. Dünyada ikinci, Avrupa’da ise denizin üstüne havalimanı yaptık. Dünyanın en büyük havalimanı şu anda bizde. Bunu şan şöhret için de yapmadık, ihtiyacımız vardı yaptık. Bu hepimizin gururu. Türkiye, dünyadaki en büyük havalimanını bünyesinde barındırıyorsa, bununla övünmek her birimizin hakkı.” dedi.

Yıldırım ardından gençlerle türkü söyleyerek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yorumlar (0)