Binali Yıldırım'dan staj ve iş sözü!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, "İstanbul'da staj yeri bulamayan genç kalmayacak. Her yıl 50 bin gencimize kısmi zamanlı iş sağlayacağız." dedi.

GÜNDEM 02.06.2019, 14:24 02.06.2019, 14:41
Binali Yıldırım'dan staj ve iş sözü!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İstanbul'da staj yeri bulamayan genç kalmayacağını söyledi.

"Bütün gençlere hem de ücretli staj yapma imkanı sağlayacağız." diyen Yıldırım, "Her yıl 50 bin gencimize kısmi zamanlı iş sağlayacağız. Bunu, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile birlikte yapacağız." ifadelerini kullandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın Twitter hesabından, "Gençler ve kendini genç hissedenler, İstanbul'dayız. Beşiktaş civarında bu gece sahur yapsak kimler gelir?" paylaşımına Yıldırım, "Simitleri aldım geliyorum." diyerek yanıt verdi.

Daha sonra elinde simit tepsisiyle sahurun yapıldığı Beşiktaş'taki mekana giden Yıldırım, burada gençlere hitap etti.

"GENÇLERE 10 GB İNTERNET VERECEĞİZ"

"Gençler geleceğimiz. Gençler, bu ülkeyi emanet edeceğimiz değerlerimiz. Onun için gençlere çok şey yaptık." diyen Yıldırım, "Cumhurbaşkanlığımızın liderliğinde 17 yıl boyunca gençlere büyük imkanlar tanıdık. Bugün gençler, 18 yaşında hem seçebiliyor hem de seçilebiliyor. Bu çok cesur bir adımdır. Bunu yapan ülke sayısı azdır. Bu gençlere güvenin bir ifadesidir. Kampanyamızda iki tane ana unsur var. Birincisi vaatlerimiz, ikincisi projelerimiz. Vaatlerimiz hemen, yerine getireceğimiz şeyler. 20 civarında böyle vaadimiz var. Gençlere 10 GB internet vereceğiz. Bedava.. Sebil. Gençler, ilçe ve Büyükşehir Belediyesinin bütün spor tesislerinden bedava yararlanacak. Gençler İBB'nin Şehir Tiyatrolarından ve diğer sahnelerinden bilabedel yararlanacaklar." şeklinde konuştu.

"50 BİN GENCİMİZE İŞ VERECEĞİZ"

Yıldırım, "İstanbul'u Müzik ve festivallerin merkezi yapacağız. Gençler için hizmetimiz bununla sınırlı değil. İstanbul'da staj yeri bulamayan genç kalmayacak. Bütün gençlere hem de ücretli staj yapma imkanı sağlayacağız. Her yıl 50 bin gencimize kısmi zamanlı iş sağlayacağız. Bunu, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile birlikte yapacağız. Gençlere, yenilikçi teknolojilere yönelik, yazılım, kodlama, yapay zeka ve büyük veri analizi gibi konularda girişim sermayesi vereceğiz. Her gencimize 100 bin liraya kadar destek vereceğiz." dedi.

Yorumlar (0)