BİM'den eleştirilere yanıt: Gücünüz yetmez

Son zamanlarda basında kendileriyle ilgili ortaya atılan gerçek dışı iddiaların yer aldığını kaydeden BİM Marketleri İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç, iktidarla bir sorunlarının olmadığını ve olmasına izin vermeyeceklerini kaydetti. "Bire alıp, üçe satıyorlar." şeklindeki iddiaya sert tepki gösteren Aykaç, "Türkiye'nin temel taşlarından biriyiz. Bu taşı yerinden oynatmaya gücünüz yetmez." ifadeleriyle tepkisini dile getirdi.

GÜNDEM 01.12.2022, 11:57 02.12.2022, 09:44 Hakan Öksüz
BİM'den eleştirilere yanıt: Gücünüz yetmez

BİM Marketleri İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç, son dönemde kendileriyle ilgili yapılan eleştirilere 7. Private Label Zirvesi'nde yanıt verdi. Perakende gıda sektörü temsilcilerinin katıldığı zirvede kürsüye çıkan Aykaç, "Hükümet ile sorunları var." iddiasının gerçek dışı olduğunu belirtti. Alınan ürünün 3 kat daha pahalı şekilde raflara konulduğu iddiasının da asılsız olduğunu kaydeden Aykaç, gelen eleştirilere cevap verdi.

"Bu taşı yerinden oynatmaya gücünüz yetmez"

Tüketici Hakları Derneği Başkanı Turhan Çakar'ın bir televizyon programına katıldığını ve burada asılsız iddialar dile getirdiğini belirten Aykaç, "Bir ürünü 100'e alıp, 400'e sattığımızı iddia etti. Bu açıklamanın ardından kendisine mail attım ancak cevap alamadım. Bize iftira atan gazetecileri tutanlara ve BİM'i hedef gösterenlere sesleniyorum. İktidarla bir problemimiz yok, olmasına da izin vermeyeceğiz. Türkiye'nin temel taşlarından biriyiz. Bu taşı yerinden oynatmaya gücünüz yetmez." dedi.

"Bre ahlaksızlar, edepsizler"

Ülkeye hiçbir şekilde faydası olmayan insanların BİM'i karalamaya çalıştığını vurgulayan Galip Aykaç, "Bre ahlaksızlar, edepsizler." diyerek tepkisini dile getirdi. Basına yönelik eleştirilerini sıralayan BİM Marketleri İcra Kurulu Üyesi Aykaç, "TÜİK'in açıkladığı tüketici fiyat endekslerine bakıyoruz. Eylül ayında TÜFE yüzde 80,21 iken ÜFE yüzde 143,75. Ekim ayında ise TÜFE yüzde 85,51 iken ÜFE yüzde 157,69.  Bunu tek yanlış okuyan biz miyiz? Gıda perakende sektöründe en fazla kar eden yüzde 4 kar etmiş oluyor." ifadelerini kullandı.

"Bire alıp, üçe sattığımız ürün nerede?"

"Bire alıp, üçe satıyorlar." şeklindeki iddiaya sert tepki gösteren Galip Aykaç, "Bu algı operasyonudur. Bunun gerçekliği yok. Televizyondan yorum yapan, köşesinden yazı yazanlara sesleniyorum: Hangi ürünü bire alıp üçe satmışız? Gösterin, biz de bilelim. Brüt kar marjımız sadece 17,5. Yani bir ürünü 100'e aldıysak 117,5'e satmışız. Bu da bizim farkımız, Masraf yapımızı, diğer şirketlerden daha iyi kontrol ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

"Vatandaşımız, bize 'üç harfli' diyenlere itibar etmedi"

"BİM'i terörist ilan ve gazetelerde bizden "çete" olarak bahsedenlere sesleniyorum." diyerek konuşmasını sürdüren Aykaç, "İstanbul Ziraat Odası Başkanı'nın ziraatten haberi yok. Bazı parti yöneticileri bizi FETÖ ile tehdit ediyor. Bazı iş bilmez yerel yöneticiler ise depomuzu basıp, 'Banları halka dağıtırım.' diye tehdit savuruyor. Vatandaşlarımız, bu iftiralara ve tehditlere pabuç bırakmadı. İddialara itibar etmediler. Bize 'üç harfliler' diyen ve kendilerini Müslüman olarak tanımlayan arkadaşlar, aynaya bir daha baksın. " ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)