Bilim Kurulu üyesinden 65 yaş üstüne 'yasak' müjdesi

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Hasöksüz, “65 yaş ve üzerine aşı yapılmaya başlandı. İkinci doz uygulandıktan iki hafta sonra koruma etkisini gösterir hale gelecektir. Kısıtlamaların da hafifletilmesi mümkün olabilir.” dedi.

GÜNDEM 13.02.2021, 23:08
Bilim Kurulu üyesinden 65 yaş üstüne 'yasak' müjdesi

COVID-19'la mücadele kapsamında sağlık çalışanları ikinci doz aşılarını olurken, en büyük risk grubunda olan 65 yaş ve üzerine ilk aşılama da başladı.

Öte yandan, 60 yaş ve üstündeki eşlerine de ilk doz aşılar uygulanmaya başlandı.

65 yaş ve üzeri vatandaşların aşılanmasıyla birlikte, '1. Aşama’da bulunan bütün gruplar, ilk doz aşılarını yaptırmış olacak.

Pandemi koşullarında, bugüne kadar can kayıplarının genel itibarıyla 65 yaş ve üzeri grupta rastlandığını dile getiren Hasöksüz, bu nedenle, global çapta ilk önceliğin de sağlık personellerinden sonra söz konusu gruba verildiğini belirtti.



"Kısıtlamalar hafifleyebilir"

Prof. Dr. Hasöksüz, “Bahsettiğimiz yaş grubunda aşılama sayesinde can kaybı oranlarında düşüş gözlenecektir. İlk doz uygulandıktan 28 gün sonra ikinci dozlarını uygulatacaklar. Tam koruma ise ikinci doz uygulandıktan 2 hafta sonra başlamış olacak. Böylelikle, yaşlı bireyler için uygulanan kısıtlamaların hafiflemesi de mümkün olacak.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)