Bilim kurulu üyesi: "Dünkü izdiham umarım olumsuz etki göstermez"

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, dün gece sokağa çıkma yasağı kararından sonra yaşanan izdihamın, olumsuz etki yaratacağından çekindiğini söyledi.

GÜNDEM 11.04.2020, 15:47
Bilim kurulu üyesi: "Dünkü izdiham umarım olumsuz etki göstermez"

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, İçişleri Bakanlığı'nın dün akşam aldığı iki günlük sokağa çıkma yasağı kararından sonra marketlerde yaşanan izdiham hakkında açıklamalarda bulundu.

Özlü, "Dün geceki bu market, fırın önlerindeki izdiham, umarım olumlu gidişte olumsuz bir etki oluşturmaz" ifadelerini kullandı.

Sokağa çıkma yasağının olumlu bir etki yaratmasını umduğunu belirten Özlü, "Önümüzdeki günler için beklememiz gerektiğini, bugüne kadar geldiğimiz noktanın iyi olduğunu düşünüyorum. Ne olur bu işin hiç şakası yok. Bu virüs çok kolay bulaşıyor ve çok insanın ağır hastalığına ve ölümüne yol açıyor. Ciddiye alın ne olur evlerinizde oturun çıkmayın. Sosyal mesafeye dikkat edin. Hiç şakası yok. Bu virüse karşı korunmak istiyorsanız evinizde oturun. Evinizde oturursanız yüzde yüz güvendesiniz. Evden çıkmaz, evinize kimseyi almazsanız bu virüs size bulaşmaz, başkalarını da kendinizi de korumuş olursunuz." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)