Bilim Kurulu üyesi: 15 gün içerisinde daha sert tedbirler gelebilir

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, yeni kısıtlamalarla 15 gün içerisinde vaka sayısında azalma olmazsa, daha sert tedbirlerin geleceğini belirterek, "Günlük 'vaka' sayısının 5 bini bulması halinde ve gerçek bir ikinci pik yaşanması durumunda tedbirler daha da sertleşecek." dedi.

GÜNDEM 21.11.2020, 12:30 21.11.2020, 13:32
Bilim Kurulu üyesi: 15 gün içerisinde daha sert tedbirler gelebilir

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, yeni kısıtlamalarla 15 gün içinde 'vaka' sayısında azalma olmazsa daha sert tedbirlerin geleceğini açıkladı. 

Prof. İlhan yeni önlemlere harfiyen uyulmasına vurgu yaparak,  "Bu kurullarla dalga geçmek, ‘saat kaç ile kaç arası çıkacağım anlamadım’ demek yerine ‘nasıl daha iyi uyarım ve etrafımdakileri motive ederim’ demek gerekiyor." dedi.

"Haziran bizim için avantajdı"

İlhan, "Haziran ayında, temmuz ayında ve ağustos ayında keşke maske-mesafe-hijyeni sürdürseydik, şu anda daha iyi bir durumda olurduk.” diyerek, 'tedbir yorgunluğu'nun faturasının ağır olduğunu kaydetti ve süreci şu şekilde özetledi:

“Haziran ayında kontrollü sosyal yaşama doğru yol aldık. Bayram ve sonrasında izinlerin birleştirilmesi ve yaz rehaveti ile birlikte kente dönüşlerle ağustos ayında vaka sayısında binleri geçtik. Şimdi 4 bine doğru devam ediyoruz. Haziranda, temmuzda ve ağustosta keşke maske-mesafe-hijyeni sürdürseydik, yazı daha iyi geçirseydik. Tedbir yorgunluğu içinde olmasaydık şimdi daha iyi bir koşulda olurduk. Haziran çok büyük avantajdı.”

"İyi bir noktada değiliz"

“Geldiğimiz noktada tedbirler kaçınılmaz oldu.” diyen Prof. İlhan, söz konusu tedbirlere riayet edilmesi halinde çok daha sert yeni önlemlerin geleceğine dikkat çekti.

Haziran treninin kaçırıldığını ancak yeni önlemlerle gelen bu treni yakalamak gerektiğini belirten Prof. Dr. İlhan, günlük 'vaka' sayısının 5 bini bulması durumunda ve gerçek bir ikinci pik yaşanması halinde tedbirlerin daha da sertleşeceğini söyleyerek, “Sağlık bakımından baktığımızda iyi bir durumda değiliz." dedi. 

Yorumlar (0)