Bilim Kurulu sonrası koronavirüse ilişkin önemli karar

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın başkanlığında toplanan Bilim Kurulu'nda koronavirüs salgınına ilişkin temaslı olan şüpheli vakalar dışında da test sayısının artırılmasına dair görüş birliğine varıldı.

GÜNDEM 07.10.2020, 23:37
Bilim Kurulu sonrası koronavirüse ilişkin önemli karar

Dünyanın tamamında olduğu gibi Türkiye'de de artan korona vakalarına karşılık yeni önlemler alınmaya devam ediliyor. Son olarak Sağlık Bakanlığı tarafından Bilim Kurulu'nun önerileriyle test sayısını temas şüpheli vakalar dışarıda tutulmak suretiyle arttırılma kararı alındı.

Koronavirüs test sayıları arttırılacak

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

''Türkiye İstatistik Kurumu ile birlikte yürüttüğümüz Toplumsal Bağışıklık İnsidans Taraması' çalışmasını tekrarlayıp, antikor seviyesi ölçümüyle birlikte bağışıklığın tespiti, PCR testi ve aktif vaka oranlarının tekrar değerlendirilmesi konusu toplantının bir başka gündem maddesi olarak ele alınmıştır.

Çalışmanın tekrarlanmasının koronavirüs pandemisinin seyrini daha da net çizgilerle değerlendirmeye yönelik faydalı olacağına ilişkin görüş birliğine varılmıştır. Bilim Kurulu üyeleri ile yapılan tarama testleri politikası da değerlendirilmiştir ve sonuç olarak yapılan testlerin yaygınlaştırılıp, temas şüpheli vakalar dışarıda tutulup test sayısının daha da arttırılmasına yönelik fikir birliğine varılmıştır.''

Yorumlar (0)