Bilim Kurulu sonrası Fahrettin Koca'dan açıklamalar

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sona erdi. Bakan Koca, kritik toplantının ardından açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM 09.06.2021, 19:39 10.06.2021, 16:11
Bilim Kurulu sonrası Fahrettin Koca'dan açıklamalar

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu, bugün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın başkanlığında bir araya geldi. Video konferans yöntemi ile gerçekleştirilen toplantının gündeminde aşı tedariki ve aşılama planı vardı. Bakan Koca, kritik toplantının ardından önemli açıklamalarda bulundu.

"Zor günler geride kaldı"

Bakan Koca'nın açıklamalarından öne çıkanlar ise şu şekilde:

"Gördüğünüz üzere artık hangi sınırlamaların uygulanacağı ve hangi önlemlerin alınacağı için değil, normalleşmeyi daha güvenli ve hızlı nasıl sağlayacağımız ile ilgili bilgi vermek için sizlerin karşısına çıkıyorum.

Artık gündemimiz aşı programı ile bağışıklığı kazanarak eski normallerimize en kısa süre zarfı içinde nasıl döneceğimizdir. Zor günleri artık geride bıraktık.

Büyüklerimizin ellerini öpeceğimiz, sevdiklerimizle sımsıkı kucaklaşacağımız günler çok yakın. El ele parklarda yürüyeceğimiz, tatil gibi tatil yapabileceğimiz, gündemimizi salgının değil, tamamen bizim belirleyeceğimiz günlerin arifesindeyiz.

"Önümüzdeki pazartesi 40 yaş üstü aşılanacak"

Yarından itibaren 45 yaş üstü yurttaşlarımız da aşılanmaya başlıyor. Önümüzdeki pazartesi ise 40 yaş üstü tüm yurttaşlarımız aşı programına dahil edilmiş olacak. Bireysel önlemlerimize tavizsiz bir şekilde uymayı sürdürelim.

"Yerli aşıda son aşamaya geçiyoruz"

Bir diğer husus ise salgın kontrolünün sürdürülebilirliğinin tesisidir. Bunun için şu ana dek tedarik ettiğimiz aşıların yerine kendi aşımızın kullanıma girmesi lazım. Önümüzdeki hafta yerli aşımızın son faz aşaması olan 'Faz-III' insan çalışmaları için gönüllülerimize aşı uygulayacağız. Artık yerli aşı son aşamaya geldi.

Bundan böyle size vereceğim en önemli haber yerli aşımızın elde ettiği başarı ve salgının son bulduğuna dair olacak. Çok yakında salgından tamamen kurtulacağız. Mutlu günler çok yakındır. Ülkemiz güçlü bir devlettir. Bu güce güvenin."

Yorumlar (0)