Bilim Kurulu sonrası Fahrettin Koca'dan açıklama

Bakan Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM 15.09.2021, 21:36
Bilim Kurulu sonrası Fahrettin Koca'dan açıklama

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu, koronavirüsle mücadelede son durumu değerlendirmek üzere bugün bir defa daha bir araya geldi. Video konferans yöntemi ile yapılan toplantının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca önemli açıklamalar yaptı. 


"Velilerden izin alınmadan test yapılmayacak"

Bakan Koca'nın açıklamalarından öne çıkanlar ise şu şekilde:

"Bilim Kurulu, okulların açılması ile birlikte artan haraketliliğin salgına etkisini ve aşı programımızın seyrini değerlendirmek üzere bir araya geldi.

Yüz yüze eğitimin ilk haftasını yeni koşullara uyum ile geçirdik. Yaptığımız hazırlıklar sayesinde uyum haftamızda büyük problemlerle karşılaşmadık.

Öğrencilerimize tarama maksatlı yapılacak testler, velilerimizden izin alınmadan yapılmayacak. Velilerimizin izin vermesi durumunda yalnızca boğazdan numune alınarak tarama gerçekleştirilecek. 

"Pazartesi günü yeni haritayı paylaşacağız"

Aşılama sürecimiz başarılı bir şekilde devam etmektedir. 24 saatlik aralıklarla paylaştığımız Türkiye haritası üzerinde kentlerimizin aşılanma oranını gösteriyoruz. Pazartesi günü itibarıyla iki doz aşılanma oranlarını gösteren haritayı da paylaşıyor olacağız. 

"Toplum bağışıklığı için aşı şart"

Son dönemlerde vefat sayılarının yüksek olmasını aşı etkinliğine bağlayanlar olduğunu görüyoruz. Vaka ve kayıplar arasında aşısızların oranı çok yüksek. Bu da eğer aşılar olmasaydı neler olacağını gözler önüne seriyor. Toplu halde bağışıklık elde etmeden bunun önüne geçemeyeceğiz. Eğer aşı olmasaydı mevcut vaka ve kayıplarımız çok daha yüksek olabilirdi. Bu çok net bir şekilde görünüyor. Toplum bağışıklığı için aşı şart. 

"Aklımızdan çıkarmayalım"

Aşı yaptıranların aşısı tamamlanana dek, yani ikinci dozdan 14 gün geçtikten sonra korundukları gerçeğini aklımızdan çıkarmayalım. Tedbirlere toplumsal bağışıklık elde edilene dek riayet etmek zorundayız. Maske ve sosyal mesafe kurallarını hijyenle birleştirerek devam etmek son derece önemli."

Yorumlar (0)