Bilim Kurulu sonrası Fahrettin Koca'dan açıklama

Bakan Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından yazılı açıklamada bulundu.

GÜNDEM 08.09.2021, 21:39
Bilim Kurulu sonrası Fahrettin Koca'dan açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından yazılı açıklamada bulundu.

Yüz yüze eğitimin başladığını hatırlatan Koca, "Öğrencilerimizin, okullarımızın durumunu yakından takip ederek tedbirleri güncelleyeceğiz. An itibarıyla tedbirleri uygulama ve izleme sürecindeyiz." dedi.

"BioNTech aşısı olduktan 5-6 ay sonra hatırlatma dozu gereklidir"

Bakan Koca'nın açıklamalarından önce çıkanlar, şu şekilde:

"Üç doz aşı yaptırmış olan yurttaşlarımızın vaka sayıları içindeki oranı yüzde 2'den daha azdır. Bu noktada aşı programımız ile ilgili bazı önemli hususlara dikkat çekmek isterim. Hastanelerimizdeki aktif vakaların yüzde 90'a yakın bir kısmı aşı olmamış ya da aşısı tamamlanmamış bireylerdir. Aşısı tamamlanmış olduğu halde hastalığa yakalanarak hastaneye kaldırılanların oranı yüzde 10 dolaylarındadır.

2 doz BioNTech aşısı olan yurttaşlarımızın ikinci doz üzerinden 5-6 ay geçtikten sonra hatırlatma dozuna gereksinim duyacakları öngörülmektedir. Türkiye'de hatırlatma dozu zamanı gelen yaklaşık olarak 6 milyon kişi bulunmaktadır. Zaman kaybetmeden hatırlatma dozunuzu yaptırın.

Mutasyon açıklaması

Bilim Kurulu'nun bir diğer gündemi de salgının seyri ve hastalığın tedavisine dair güncel gelişmelerdi. Daha evvel pek çok defa, varyantların çıkacağını, bunların biz sağlık personellerinin gündeminde önemli bir madde olduğunu fakat yurttaşlarımızın takip etmesi gereken bir durum olmadığını dile getirmiştim. Virüsün doğası gereği mutasyona uğraması beklenen bir durumdur. Yeni varyantları önleyecek olan çözüm, aşı programının dünya ölçeğindeki başarısıdır. Aşılama yüzdesinin düşük olduğu ülkelerde virüs kolaylıkla mutasyona uğramakta, oradan tüm gezegene tekrar yayılmaktadır. Bize düşen, başarılı bir şekilde sürdürdüğümüz aşı programını toplumsal bağışıklıkla neticelendirmektir."

Yorumlar (1)
hasan 3 yıl önce
salgın bakanı yalanlara devam edıyor