Bilim Kurulu sonrası Fahrettin Koca'dan açıklama

Bakan Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM 23.06.2021, 20:14
Bilim Kurulu sonrası Fahrettin Koca'dan açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yaptı.

Bakan Koca, "Hastalığı geçirdikten 45 gün sonrasında 65 yaş üzerindeki yurttaşlarımızda vefatın 2 kattan fazla arttığını belirledik. Önümüzdeki 3 yıl bu hasarı telafi etmekle geçecek." sözlerini sarf etti.

Hindistan (Delta) varyantı

Koca, "Delta Plus'ı Türkiye'de henüz tespit etmedik. Delta varyantı ile ilgili 134 vakamız oldu. Toplam 16 kentimizde görüldü. Yoğunluklu olarak İstanbul'da görüldüğünü söyleyebilirim." dedi.

Bakan Koca, Delta varyantında iki doz aşının çok daha etkili olduğunun bilindiğini, önümüzdeki süreçte iki aşı arasındaki 6 haftalık süreyi 4 haftaya indirebileceklerini bildirdi.

Aşılamada 'Kurban Bayramı' hedefleniyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şöyle devam etti:

"Nüfusun en az yüzde 70'lik bölümünün, 55 milyona yakın yurttaşımızın Kurban Bayramı'na dek en az bir doz aşılanmış olmasını hedefliyoruz. Bazı ülkelere 14 günlük karantina uyguluyoruz. 1 Temmuz tarihi itibarıyla bunu biraz daha detaylandırmış olacağız, belki bazı ülkelerde direkt olarak yasak koymak da gerekebilir."

Fahrettin Koca, önümüzdeki dönemde mecbur kalmadıkça kısıtlama uygulamak istemediklerini dile getirdi.

Aşı yaptırmayanların durumu

Koca, aşı uygulamasında devam edecek sürece ilişkin olarak, "Yurttaşlarımızı zorlayan, önlemler ortaya koyan bir yaklaşım içinde olmayacağız. Biz yurttaşımızı daha çok ikna etme çabası içinde olacağız." dedi.

Yorumlar (0)